Hillary får slakt av Secret Service: «Et mareritt å jobbe med»

Agenter forteller.

KRITIKK: Hillary Clinton er demokratenes store favoritt til å bli presidentkandidat, men i en ny bok forteller Secret Service-agenter at den tidligere utenriksministeren er vanskelig å jobbe med. Foto: AP Photo/Steven Senne
KRITIKK: Hillary Clinton er demokratenes store favoritt til å bli presidentkandidat, men i en ny bok forteller Secret Service-agenter at den tidligere utenriksministeren er vanskelig å jobbe med. Foto: AP Photo/Steven SenneVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hillary Clinton (67) er demokratenes store favoritt før presidentvalget i USA neste år. I en ny bok forteller en rekke Secret Service-agenter om det indre livet i Det hvite hus - og der blir ikke Hillary Clinton spesielt godt framstilt, ifølge New York Post.

Boka heter «The First Family Detail» og er skrevet av Ronald Kessler. Blant annet blir korte dialoger gjengitt av Secret Service-agenter:

«God morgen ma'am», hilste en uniformert agent.

«Fuck off», svarte Clinton kort.

- Fornærmet I boka blir Clinton framstilt som «et mareritt å jobbe med» og Kessler drar fram en rekke eksempler med intervjuer fra nåværende og tidligere personer som jobbet tett på presidentkandidaten.

- Hillary var slem mot agenter og likte heller ikke militæret, sier tidligere Secret Service-agent Lloyd Bulman.

Flere agenter mener presidentkandidaten var sterkt kritisk til militæruniformene som ble brukt og ba heller personell i sin nærhet om å bruke dress.

- Jeg vet at mange ble fornærmet av det, sier tidligere agent Jeff Crane.

Han fortsetter:

- Hillary kunne skjelle ut oss hvis vi kjøre bilen over en dump, sier Crane.

Clinton har tidligere vært både utenriksminister og hun var førstedame da ektemannen Bill Clinton var president. Nå er hun bookmakernes favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat. Clinton er stor favoritt foran Joe Biden og Bernie Sanders.

Hackerangrep Tidligere denne uka ble det kjent at hackere har minst fem ganger prøvd å bryte seg inn på Hillary Clintons private epostserver. 

Amerikansk UD offentliggjorde nylig ytterligere 6.300 sider med Hillary Clintons epostutvekslinger fra tiden som utenriksminister.

Minst fem av epostene stammer fra hackerforsøk og viser seg å inneholde skadelige vedlegg. Det er ukjent om Clinton lot seg lure, meldte NTB.

Epostene ble sendt i august i 2011 og utga seg for å være fartsbøter. Mottakeren ble bedt om å åpne og printe ut en vedlagt fartsbot, noe som vil gi hackerne mulighet til å ta kontroll over datamaskinen.

Sikkerhetseksperter som har undersøkt programvaren, sier at maskiner som blir rammet, vil sende informasjon fra datamaskinen til minst tre servere i utlandet, inkludert en i Russland. Men det trenger ikke nødvendigvis å bety at Russland står bak.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram