LIKT OG MISLIKT: Hillary Clinton, her fotografert sammen med Indias utenriksminister S.M. Krishna. Foto: REUTERS / Gary Cameron / NTB scanpix
LIKT OG MISLIKT: Hillary Clinton, her fotografert sammen med Indias utenriksminister S.M. Krishna. Foto: REUTERS / Gary Cameron / NTB scanpixVis mer

- Hillary-haterne er inhumane idioter

Ble beskyldt for avledningsmanøver da hun ble sykemeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hillary Clinton USAs utenriksminister ble nylig skrevet ut fra sykehuset, etter at hun ble innlagt med en blodpropp i en åre mellom hjernen og kraniet. Det blir anslått at hun har gode prognoser.

Da det ble kjent at hun var sykemeldt etter et fall stilte enkelte spørsmål ved om Clinton faktisk var syk eller om det hele var en avledningsmanøver, for å unngå kritikk og å måtte stille i en kongresshøring etter ambassadeskytingen i Benghazi.

Det får James Carville, demokrat-strateg, tidligere Bill Clinton-rådgiver og politisk ekspertkommentator, til å reagere kraftig.

«Inhumane idioter» I et CNN-intervju, gjengitt av Politico, kaller han enkelte av Hillary-kritikerne «inhumane idioter».

- Hva slags mennesker tenker på den måten etter det som har skjedd med hjernerystelsen og blodproppen?

Clinton har vært sykmeldt siden midten av desember, da hun falt og pådro seg en hjernerystelse. Blodproppen stammer trolig fra denne hjernerystelsen.

- Jeg vet ikke hva det er med henne som skaper slik inhuman, idiotisk atferd. Det er noe jeg aldri vil skjønne, sier Carville.

Andre har kommet med liknende kritikk.

Likt og mislikt Hillary Clinton er en av USAs best og minst likte politikere samtidig.

Før jul hadde hun meget sterke meningsmålingstall. Hun har aldri vært bedre likt og omtrent 65 prosent av amerikanerne har et positivt inntrykk av henne. Omtrent 29 prosent har et negativt inntrykk, ifølge statistikkguruen Nate Silver, som før jul mente at hun vil ligge meget godt an hvis hun prøver seg som presidentkandidat i 2016.

Samtidig er det mange av som misliker henne som virkelig misliker henne. Hun blir for eksempel mislikt for både å være feminist og for at hun ikke er nok feminist. Og en rekke andre ting. GQ-journalisten Jason Horowitz, som har møtt en rekke Hillary-hatere, har oppsummert det slik: Hun er for enkelte en tom beholder som de kan fylle med det de selv misliker.

UTSKREVET: Hillary Clinton ble skrevet ut av sykehuset 2. januar, og fulgt ut av ektemannen Bill og datteren Chelsea. Foto: REUTERS / Joshua Lott / NTB scanpix
UTSKREVET: Hillary Clinton ble skrevet ut av sykehuset 2. januar, og fulgt ut av ektemannen Bill og datteren Chelsea. Foto: REUTERS / Joshua Lott / NTB scanpix Vis mer