Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary hevdet hun og Bill bodde på bombeskadet hotell i Belfast

Hillary Clinton forsnakket seg igjen.

FORSNAKKET SEG I BELFAST: Hillary Clinton, fotografert sammen med de nordirske ministerne Peter Robinson og Martin McGuinness, i Belfast i forrige uke. Foto: AFP/PETER MUHLY/Scanpix
FORSNAKKET SEG I BELFAST: Hillary Clinton, fotografert sammen med de nordirske ministerne Peter Robinson og Martin McGuinness, i Belfast i forrige uke. Foto: AFP/PETER MUHLY/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): I presidentvalgkampen fikk Hillary Clinton en del uønsket oppmerksomhet etter at hun hevdet at hun måtte løpe i dekning for snikskyttere da hun landet i den bosniske byen Tusla i 1996.

Videoopptakene av ankomsten viste at hun gikk fra flyet rolig og avslappet sammen med sin datter Chelsea, og at de ble møtt av en liten jente som overrakk blomster og en hilsen.

Nå har Clinton, som er utenriksminister i Obama-regjeringen, forsnakket seg igjen.

I forrige uke var hun i Nord-Irland og Belfast, en by hun besøkte flere ganger i sin tid som USAs førstedame.

Ifølge Sunday Life, som er søndagsutgaven av Belfast Telegraph, talte hun da om hvordan hun og ektemannen Bill bodde på Europa Hotell da de var i byen i 1995.

- Vi bodde på Europa Hotel, selv om vinduene i deler av hotellet var dekket med treplater på grunn av bombeskader, sa Clinton.

Det kan umulig stemme, melder avisa.

Den siste gangen hotellet ble bombet før Clintons opphold var nemlig i 1993, altså to år tidligere. Og de siste reparasjonene på bygget var over i januar 1994, 22 måneder før Hillary og Bill sjekket inn.

Europa Hotell, som ble brukt av mange utenlandske journalister under konflikten i Nord-Irland, hadde ifølge The Times tilnavnet «the Hardboard Hotel», som noe unøyaktig kan oversettes til «Treplatehotellet», fordi det i en periode stadig ble bombet og vinduene måtte tildekkes.

Martin Mulholland tok i mot Clinton-ekteparet i 1995. Han opplyser til avisa at hotellet var totalrenovert.

- De eneste platene som ble satt opp var det Bill Clintons sikkerhetsvakter som stod for, sier han til Sunday Life.

Hillary Clintons talsperson Ian Kelly mener det ikke er mulig å sammenlikne uttalelsen i Belfast med Bosnia-fadesen i valgkampen.

- Hun prøvde bare å vise kontrasten fra Belfast i dag og hvordan det var da hun var der i 1995, sier Kelly.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media