Hillary ikke på skyter\'n

I all stillhet har Hillary Rodham Clinton engasjert seg for strengere våpenlover i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Nå har Hillary skrevet under på et forslag om å offentliggjøre lister over alle skytevåpen som har vært brukt til kriminalitet.Kontroll med skytevåpen er en av demokratens favorittemaer. Hillary har tidligere krevet forbud mot skytevåpen generelt, og spesielt de såkalte «politidreperne».

MEN NÅ GÅR HUN stillere i dørene. Ennå har ikke Hillary Rodham Clinton sagt om hun stiller som presidentkandidat i 2008. Amerikanernes National Rifle Association (NRA) har mye å si i amerikanske valg.Det var ikke det at ikke Hillary ikke ville sette navnet under forslaget om å offentliggjøre databasen over «kriminelle skytevåpen». Men det skjedde i all stillhet, uten den vanlige pressemeldingen.

AMERIKANERNES FORHOLD til skytevåpen er omstridt. Hittil er det bare to demokrater som støtter forslaget til demokratenes senator Bob Mendez om å offentliggjøre lister over skytevåpen som har vært brukt ved forbrytelser, eller solgt ulovlig. Våpenindustrien er mektig politisk maskin i USA. Våpenfabrikantene svarer at en slik liste bare skal kunne brukes til å saksøke dem.

HER ER NOEN AV helgas mer eller mindre tilfeldige skytinger i New York:Lørdag ble to bestemødre, 61 og 63 år, skutt av noen i en forbipasserende bil mens de satt på en benk utenfor leiegården i Brooklyn. De to damene overlevde. Jeg er for gammel til å bli skutt på, sa en av damene, som har engasjert seg som natteravn. Her er det ikke trygt verken for voksne eller barn, sier damene.Samme kveld i samme bydel ble en 21-åring skutt og drept på et gatehjørne. Det er ikke gitt nærmere opplysninger om offer eller gjerningsmann.

I BRONX BLE EN 27 år gammel mann skutt etter en krangel på en fotballkamp. Tidligere på dagen hadde 27 år gamle Besnik Quelia taklet en av de andre spillerne under en lokal fotballkamp. Seinere ventet spilleren på ham utenfor leiligheten hans og skjøt ham ned. I en nattklubb i samme bydel ble en familiefar på 30 skutt og drept. En 26 år gammel kvinne og en 27 år gammel mann ble også truffet, men overlevde skytedramaet.Det hele skal ha begynt med at en mann skal ha spyttet på en dame i nattklubben. Seinere dukket broren opp med to venner og flere skytevåpen.Dette er en vanlig helg i New York. Ofrene for skytedramaene får fire linjer og et navn i avisen.

DET ER INGEN GRUNN til å holde motstanden mot skytevåpen hemmelig. Hører du, Hillary?