Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary ikke sjokkert, bare allergisk

Hillary Clinton snakker ut om det historiske bildet. Og avkrefter at hun sjokkert tar seg for munnen like før bin Laden ble drept.

 IKONISK:  Bildet fra Situation Room gikk verden rundt. Flere bet seg merke i Hillary Clintons sjokkerte ansiktsuttrykk. På PC-en foran henne ligger det forresten et hemmeligstemplet dokument som er pikselert. Foto: EPA/Pete Souza / WHITE HOUSE HANDOUT
IKONISK: Bildet fra Situation Room gikk verden rundt. Flere bet seg merke i Hillary Clintons sjokkerte ansiktsuttrykk. På PC-en foran henne ligger det forresten et hemmeligstemplet dokument som er pikselert. Foto: EPA/Pete Souza / WHITE HOUSE HANDOUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I rekken av saker om bin Laden-drapet som ikke var akkurat som de ble fortalt, kommer nå Hillary Clinton med nok en liten presisering.

Men denne gang dreier det seg ikke om hvorvidt bin Laden gjorde væpnet motstand eller ikke. Nei, da. Det dreier seg om noe langt mer trivielt enn som så.

Det handler om det ikoniske bildet som ble offentliggjort av Det hvite hus. Der så man Barack Obama og hans nærmeste i øyeblikkene rett før bin Laden ble drept i Abbottabad. Særlig to ting tiltrakk seg folks oppmerksomhet da bildet kom:

Vårhoste Barack Obamas steinansikt.

Og Hillary Clintons sjokkerte uttrykk der hun holder en hånd over munnen.

Nettopp slik er historien blitt gjengitt i store deler av verdenspressen, så også i norske medier som Dagbladet og NTB.

- Jeg er bekymret for at dette bare var meg som forsøkte å forhindre en av mine vårlige allergihostekuler. Så det hadde kanskje ikke en så stor betydning likevel, sa Clinton med et smil da hun møtte Reuters i Roma i dag.

Nervepirrende Men sjokkert uttrykk eller ei: Hillary Clinton understreker at bildet ble tatt i et av de mest nervepirrende øyeblikkene hun har opplevd.

- Det var 38 av de mest intense minuttene jeg har opplevd. Jeg hadde ingen anelse om hvordan noen av oss så ut i akkurat det millisekundet da bildet ble tatt, sier utenriksministeren.

Dette er for øvrig ikke det eneste aspektet i bildehistorien som ble tolket feil av pressen. Flere har skrevet at bildet ble tatt mens Obama, Clinton og resten av gjengen så live-bilder fra Abbottabad. Det stemmer ikke.

Gruppen i Situation Room fikk i realiteten liveoppdateringer fra CIA-direktør Leon Panetta, som fulgte dramaet fra CIAs hovedkvarter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!