11. september:

Hillary-kampanjen: - Hun ble overopphetet under seremonien og dro til datterens leilighet

Fox News: - Hun snublet og mistet en sko.

BLIR STØTTET: Denne videoen viser demokratenes presidentkanditat Hillary Clinton som må bli støttet inn i en bil etter et arrangementet til minne om 11. september 2001. Video: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Fox News skal Hillary Clinton ha fått et illebefinnende under den offisielle 11. september-seremonien ved Ground Zero i New York, og måtte dermed forlate minneseremonien tidlig.

LES OPPDATERT SAK HER.

Det opplyser politikilder som så hendelsen til TV-kanalen.

Ifølge Washington Post sier en av Clintons talspersoner til pressen at Clinton fikk heteslag, og at hun nå føler seg mye bedre.

- Under seremonien følte hun seg overopphetet, så hun dro til datterens leilighet, og føler seg mye bedre nå, sier talsperson Nick Merrill.

- Overopphetet

Vitnene forteller til Fox News at det så ut som den demokratiske presidentkandidaten besvimte på vei til bilen, og at hun måtte få hjelp fra sine sikkerhetsvakter.

Hun skal ha snublet av fortauskanten og mistet en sko, før hun ble hjulpet inn i bilen for å forlate minneseremonien uventet tidlig.

Clinton var senator for New York i 2001, og fredag snakket hun i et intervju med CNN om hva som skjedde i kaoset etter angrepene, skriver NTB.

- Det var som et teppe av svart røyk som strakte seg over hele øya. En gang iblant kom brannmannskapene ut av røyken. Jeg husker et bilde spesielt godt, en mann som slepte øksen sin etter seg. Det er det nærmeste en skildring av helvete jeg personlig har sett, sa Clinton.

Flere amerikanske journalister melder på Twitter at Clintons kampanje ikke har svart på spørsmål om hendelsen. Reportere som følger Clintons kampanje, fikk ikke lov å forlate presseområdet for å følge etter presidentkandidaten.

VONDE MINNER: I dette eksklusive intervjuet med CNN, snakker Hillary Clinton om sin opplevelse av terrorangrepet som skjedde 11. september 2001.Video: CNN Vis mer

Spørsmål om helse

Også hennes rival Donald Trump deltar på minneseremonien.

Trump har tidligere stilt seg spørrende til Clintons helse.

Videoer av at Clinton er i tilsynelatende «dårlig helse» florerer på nettet, som da hun snublet da hun skulle gå av podiet etter en tale. Trump har også fått støtte fra programleder Sean Hannity på Fox News, som hevder de små uhellene viser til at Clintons helse er ustabil.

Anklager om Clintons helse går tilbake til 2014 da Republikanernes Karl Rove uttalte at hun var hjerneskadet. Dette fordi hun i 2012 fikk hjernerystelse mens hun var utenriksminister.

ANGRIPER CLINTONS HELSE: Donald Trump nøyer seg ikke bare med å angripe Clintons karakter. Vis mer Vis mer

Trump, som har blitt kritisert for sin forkjærlighet for hurtigmat og mangel på mosjon, har publisert et brev fra legen sin som hevder at «Trump vil bli den sunneste og friskeste personen som noen gang vil bli valgt som president».

Clinton og Trump er blant de eldste presidentkandidatene i amerikansk historie.

15 år siden

Den offisielle minnemarkeringen i New York startet med ett minutts stillhet klokken 8.46 - nøyaktig 15 år atter at det første flyet krasjet inn i World Trade Center.

Blant dem som er til stede på tomten der tvillingtårnene sto, er familiemedlemmer som mistet sine kjære i terroren 11. september 2001.

Etter stillheten begynte etterlatte å lese opp navnene til de nesten 3.000 menneskene som ble drept da tre kaprede fly ble styrt inn i World Trade Center og Pentagon i Washington. Det fjerde kaprede flyet styrtet på et jorde i Pennsylvania.

Fem andre øyeblikk skal markeres med stillhet i løpet av den timelange seremonien, skriver NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer