Hillary kan ikke tilgi

NEW YORK (Dagbladet): Er tålmodigheten til Hillary Rodham Clinton slutt, slik den er hos et økende antall av president Clintons nære politiske venner?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjemt bak mørke solbriller og med et kroppsspråk som ikke vitner om fortrolighet til ektemannen, er det tydelig at Hillary ikke kan tilgi. Og nå trenger Bill sin Hillary mer enn noen gang.

- Presidenten er fryktelig trist, ganske desorientert og lamslått over den voksende motstanden, sier en rådgiver til International Herald Tribune.

Fortvilelsen skal først og fremst være fordi Hillary ikke kan tilgi ektemannen.

Talen Clinton holdt 17. august blir beskrevet som den verste talen noen president noen gang har holdt. Iallfall av en president som regnes som et geni i kommunikasjon.

Riksrett

Alles øyne er rettet mot kontoret til spesialanklager Kenneth Starr og hans tusensiders-rapport. Den er ventet i løpet av kort tid. Flere og flere regner med at rapporten vil føre til riksrett-prosess.

En verbal ørefik og et «fy deg!» for forholdet til Monica Lewinsky er ikke straff nok, ifølge republikanerne. En stor gruppe demokrater har sagt seg enige.

Senatets leder, den ultrakonservative Trent Lott, sa i går at rapporten vil legge beslag på Kongressens arbeid langt inn i 1999.

- Dette for at vi skal ha tid til å gjøre de riktige tingene, sier han.

Urovekkende

At republikanerne bruker Lewinsky-skandalen maksimalt foran kongressvalget 3. november, overrasker ingen. At demokrater som Clintons nære venn senator Joseph Lieberman holder dommedagstale over presidentens moral i sentatet er mest urovekkende.

I tillegg har New York-demokraten senator Daniel Patrick Moyniham gitt klar beskjed om at kongressen nå må forberede riksrettprosess. Han mener at både mened og maktmisbruk er lovovertredelser som fører til riksrett.

- Clinton kan prise seg lykkelig hvis han bare får et mistillitvotum, mener demokraten Jim Moran i Representantenes hus.

Mannen mot strømmen heter Charles B. Rangel, og republikaneren har gitt et klart svar: Vi er her som politikere, ikke som ekteskapsrådgivere.

Kvinnene svikter

Bill Clinton har ikke bare et økende antall politikere mot seg.

Han mest trofaste velgere, kvinnene, vil muligens bli sittende hjemme på valgdagen i november, skriver Washington Post.

<B>KJØLIG:</B> Bill Clintons forhold til Hillary er vanskelig, hans mest trofaste velgere, kvinnene, vender ham ryggen.<br>