Hillary kommer til Oslo?

Kommer også Hillary Clinton til Midtøsten-toppmøtet i Oslo neste uke? - Det er ikke hundre prosent sikkert at hun ikke kommer, sier UDs pressetalskvinne Hanne Marie Kaarstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det sju dager igjen til toppmøtet, og på listen over celebriteter står Bill Clinton, Israels statsminister Ehud Barak og Palestinas president Yasser Arafat. De vil minne Israels tidligere statsminister Yitzhak Rabin og delta på Oslo-konferansen om Midtøsten.

Clintons besøk er samtidig et offisielt statsbesøk i Norge. Han blir mottatt av kong Harald på Slottsplassen mandag formiddag.

Spørsmålet er om Bill vil dukke opp med kona Hillary ved sin side. Foreløpig har de fleste observatører gått ut ifra at hun ikke vil være med når presidentens prangende Air Force One lander på Gardermoen mandag morgen.

Men nå holder UDs pressetalskvinne Hanne Marie Kaarstad likevel døra på gløtt.

- Det er ikke hundre prosent bekreftet at hun ikke kommer. Men vi har heller ikke sikre indikasjoner på at hun kommer, sier hun til Nettavisen, ifølge NTB.

Clintons sikkerhetsfolk begynte for øvrig i formiddag sin sikkerhetsvurdering av stedene presidenten vil besøke i Oslo mandag og tirsdag i neste uke.