- Hillary kunne vært et bedre valg enn meg

Joe Biden sier det stadig flere påpeker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Etter Sarah Palins inntreden i den amerikanske valgkampen, og McCains påfølgende framgang blant kvinnelige hvite velgere, har stadig flere kommentatorer påpekt det samme:

At Hillary Clinton trolig ville vært en bedre visepresidentkandidat for Barack Obama, enn Joe Biden.

I hvert fall når det gjelder såkalt «valgbarhet».

I natt sa en opphisset Joe Biden omtrent det samme.

Uttalelsen kom under et valgmøte i Nashua i New Hampshire, natt til i dag norsk tid, under en spørsmål- og svar-runde med publikum.

- Jeg er veldig glad for at Obama valgte deg foran Hillary, sa en publikummer, og fikk stor applaus av det øvrige publikummet.

Biden gikk kontant inn for å forsvare Hillary, men muligens vel langt:

- Få dette riktig. Hillary Clinton er like kvalifisert eller mer kvalifisert enn jeg er, til å bli visepresident i USA. La oss få det klart, svarte Biden skarpt.

- Hillary kunne vært et bedre valg enn meg

- Hun er virkelig en nær personlig venn og hun er kvalifisert til å være USAs president, hun er åpenbart kvalifisert til å være USAs visepresident, og ærlig talt kunne hun ha vært et bedre valg enn meg. Jeg mener det oppriktig, hun er førsteklasses, avsluttet Biden.

Det fjernsynsoverførte utsagnet har vakt voldsom oppsikt, og republikanerne tok det straks til sitt bryst.

Ifølge Christian Science Monitor tok det bare sekunder før McCains medarbeidere sendte ut utskrifter av utsagnet til mediene.

McCains talsmann Ben Porrit fulgte opp med egne ord om det han omtaler som «Barack Obamas viktigste beslutning i denne valgkampen»:

- Biden, kandidaten han valgte, antyder selv at han ikke er riktig mann for jobben, og at Hillary ville vært et bedre valg, kommenterte Porrit, allerede før det aktuelle valgmøtet var over.

Etter å ha hoppet av nominasjonsvalgkampen i januar ville ikke Biden være offisiell støttespiller for hverken Obamas eller Clintons kandidatur. Obama hadde bedt om hans offentlige støtte på det tidspunktet, men Biden sa nei på grunn av sitt personlige forhold til Clinton, ifølge CNNs politiske blogg politicalticker.

RETT FRA LEVRA: Visepresidentkandidat Joe Biden er kjent for å være direkte, men sjelden like ydmyk på egne vegne som han var under dette valgmøtet i New Hamsphire i går. Foto: Jim Cole/AP/SCANPIX
RETT FRA LEVRA: Visepresidentkandidat Joe Biden er kjent for å være direkte, men sjelden like ydmyk på egne vegne som han var under dette valgmøtet i New Hamsphire i går. Foto: Jim Cole/AP/SCANPIX Vis mer
- FÅ DETTE KLART: Hillary Clinton er like kvalifisert eller mer kvalifisert enn jeg er til å bli visepresident i USA. (...)og ærlig talt kunne hun ha vært et bedre valg enn meg, sa Joe Biden i går.