Hillary leder stort i New Hampshire

Ligger 21 prosentpoeng over Barack Obama i den viktige delstaten for presidentvalget 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det viser en meningsmåling Marist College Institute for Public Opinion publiserte i dag.

New Hampshire er tradisjonelt blant de første delstatene som stemmer i nominasjonsprosessen for presidentvalget, og er derfor en nøkkelstat for kandidatene.

Meningsmålingen viser at 41 prosent av demokratiske velgere vil støtte Clinton, mens 20 prosent sier de ville stemme på senator Obama fra Illinois, skriver Reuters. Tidligere senator John Edwards ligger på tredjeplass av de demokratiske kandidatene med 11 prosent.

På den republikanske siden leder Mitt Romney med 25 prosent over Rudy Guillianis 21 prosent, mens John McCain ligger på en republikansk tredjeplass på 18 prosent.

Meningsmålingen er gjort over telefon med 1512 registrerte velgere i New Hampshire i perioden 4. til 9. oktober. Den har en feilmargin npå 4 prosentpoeng for de demokratiske kandidatene og 4,5 prosentpoeng for republikanerne, skriver Associated Press.

Clinton er førstevalget når demokratiske velgere blir spurt om hvilken kandidat som er en sterk leder som kan endre den politiske retningen. 44 prosent mener Hillary passer denne beskrivelsen, mot 30 prosent for Obama og 11 prosent for Edwards.

Den tidligere førstedamen har også flest tilhengere(33 prosent) blant velgere som mener Irak er det viktigste politiske spørsmålet.

Av velgerne trodde 58 prosent at hun ville være den beste kandidaten for å sikre en demokratisk valgseier i november.

På den republikanske siden mente 29 prosent at Romney ville være en sterk leder, mot 23 prosent for McCain og 22 prosent for Giuliani.

Velgerne mente Guilliani ville være den beste kandidaten for å sikre en republikansk valgseier.

POPULÆR: Presidentkandidat Hillary Clinton signerer en valgplakat i Des Moines 3. september 2007.