Hillary mer populær enn... Hillary

Velgerne vil helst ha Hillary Rodham Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Hillary Rodham Clinton er mer populær blant amerikanske velgere enn Hillary Clinton, viser en meningsmåling Opinion Research Corp. har gjort for CNN.

Målingen viser at amerikanernes inntrykk av New York-senatoren og den tidligere førstedamen avhenger av om hun bruker sitt pikenavn «Rodham» eller ei.

Når pikenavnet var med, svarte 23 prosent av republikanerne at de hadde et godt inntrykk av den demokratiske politikeren. Men da pikenavnet var utelatt, svarte bare 16 prosent av republikanerne at hun ga et godt inntrykk.

Blant velgere som sa at de var uavhengdige av de to store partiene, hadde 48 prosent et positivt inntrykk av «Hillary Rodham Clinton,» mens 42 prosent hadde et positivt inntrykk av «Hillary Clinton».

Mener du navnet ikke har noe å si for ditt inntrykk av henne? Da ville du ifølge CNN trolig stemt demokratisk.

Blant demokratene var det bare en prosent som mente at mellomnavnet «Rodham» ga et mer positivt inntrykk. 77 prosent av demokratene hadde et positivt av Hillary med begge etternavn, mens 76 prosent hadde et positivt inntrykk av henne med ett etternavn.

Meningsmålingen ble gjort på telefon til 1012 mennesker, halvparten av dem ble bedt om å si sin mening om «Hillary Clinton» og halvparten «Hillary Rodham Clinton».

MEST POP: Velgerne har et mer positivt inntrykk av Hillary Rodham Clinton, enn de har av Hillary Clinton.