Hillary på moten

NEW YORK (Dagbladet): Hillary Clinton går ut av Lewinsky-skandalen med mer respekt enn hun noen gang har hatt. I tillegg høyner hun nå glamour-faktoren betraktelig ved å pryde førstesida på julenummeret til motemagasinet Vogue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIND I SEILENE: Hillary Clinton har stått fram som en vinner i forbindelse med skandalene rundt sin presidentmann.

I rød fløyel poserer USAs førstedame på bladets førsteside og ser leserne rett inn i øynene. Dette er ikke en dame som viker, men som har gått gjennom Lewinsky-skandalen uten å ende opp som offer.

På en av sidene i Vogue sitter Hillary i en enkel hvit bluse og leser manus, mens neste dobbelside viser en svartkledd Hillary i Lincoln-stua i Det hvite hus.

Alle bildene utstråler en mektig, trygg, klok og vakker kvinne .

På offensiven

Reportasjen i bladet er den reneste hyllest til Hillary. Helt på egen hånd har hun klart å slå tilbake mot det politiske vepsebolet i Washington.

Siden januar i år har hun stått ved Bill Clintons side i Lewinsky-skandalen, og ertet på seg de argeste kvinnesakskvinnene.

Hennes klippefaste støtte til ektemannen Bill har ikke vært til å bære for dem. Moderne kvinner gjør ikke slikt, lyder omkvedet.

Men feministen Hillary har latt dem hyle. Selv har hun snakket om helse, utdanning og trygderettigheter.

En kraft

Hillary regnes nå som en ny og viktig kraft for Det demokratiske partiet. Ikke minst fordi hun samlet inn enormt med penger ved å reise rundt og holde taler før kongressvalget 3. november.

En meningsmåling viser at 70 prosent synes fru Clinton gjorde det riktige ved å fokusere på politikken, ikke på ektemannen.

Hennes fiender har tegnet et bilde av henne som kald og beregnende, men det har ikke virket slik de ønsket.

Nå blir Hillary sett på som en av valgets helter. De fleste regner det som en selvfølge at hun får et sete i Senatet hvis hun stiller til valg for hjemstaten Illinois i år 2000.

Hillary selv er usikker på hva hun vil, ifølge amerikansk medier.

Mer makt

Det er en aura av autoritet rundt Hillary, skriver Vogue, og legger vekt på hennes sterke intellekt.

Hun klarer også å kombinere de amerikanske dyder som religion, familie og feminisme med klasse.

Magasinet har også tatt en titt i hennes kommende barnebok «Dear Socks, dear Buddy» og er himmelfalne over hvordan hun klarer å blande gammelt og nytt.

Boka om kjæledyrene i Det hvite hus er en bok hvor samtalene er intelligente, skriver Vogue.