Hillary-rådgiver sparket etter narkoprat

Angrep Obama med gamle kokainhistorier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Selv om det ennå er partifeller som kjemper mot hverandre om å bli henholdsvis demokratenes og republikanernes kandidat, er presidentvalgkampen forlengst blitt skitten i USA.

Til tross for at senator Barack Obama selv skrev detaljert om sin eksperimentering med narkotika i yngre år allerede i sin første selvbiografi, «Dreams of my father» fra 1995, ble narkobruken plutselig dratt fram som et poeng i valgkampen denne uka.

Obama er Hillarys hovedmotstander i kappløpet om den demokratiske nominasjonen, og det var en av Clintons nære medarbeidere som gikk svært langt i forsøket på å sverte Illinois-senatoren.

Spurte indirekte om narkosalg

Bill Shaheen, som satt i ledelsen for Hillarys nasjonale valgkamp, uttalte at mye av Obamas bakgrunn er ukjent og at den kan bli et problem neste høst om han blir nominert. Clinton-rådgiveren hevdet at republikanerne i så fall vil jobbe hardt for å finne «nye aspekter» ved Obamas angivelig flekkete fortid.

- Det kommer til å bli som «Når var forrige gang [han brukte narkotika]?», «Ga du noengang narkotika til noen andre?», «Solgte du til noen?», sa Shaheen, som altså dekket seg bak at dette var spørsmål republikanerne kom til å stille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.