Hillary-rådgiver sparket etter narkoprat

Angrep Obama med gamle kokainhistorier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Selv om det ennå er partifeller som kjemper mot hverandre om å bli henholdsvis demokratenes og republikanernes kandidat, er presidentvalgkampen forlengst blitt skitten i USA.

Til tross for at senator Barack Obama selv skrev detaljert om sin eksperimentering med narkotika i yngre år allerede i sin første selvbiografi, «Dreams of my father» fra 1995, ble narkobruken plutselig dratt fram som et poeng i valgkampen denne uka.

Obama er Hillarys hovedmotstander i kappløpet om den demokratiske nominasjonen, og det var en av Clintons nære medarbeidere som gikk svært langt i forsøket på å sverte Illinois-senatoren.

Spurte indirekte om narkosalg

Bill Shaheen, som satt i ledelsen for Hillarys nasjonale valgkamp, uttalte at mye av Obamas bakgrunn er ukjent og at den kan bli et problem neste høst om han blir nominert. Clinton-rådgiveren hevdet at republikanerne i så fall vil jobbe hardt for å finne «nye aspekter» ved Obamas angivelig flekkete fortid.

- Det kommer til å bli som «Når var forrige gang [han brukte narkotika]?», «Ga du noengang narkotika til noen andre?», «Solgte du til noen?», sa Shaheen, som altså dekket seg bak at dette var spørsmål republikanerne kom til å stille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer