Hillary-skandalen som har alt: Putin, uran og millioner av dollar

Putin kontrollerer nå én femtedel av USAs uran.

I HARDT VÆR: Presidentkandiadat Hillary Clinton er i hardt vær, etter at New York Times avslørte skandalen som involverer det kanadiske selskapet Uranium One, en russisk investor, det amerikanske utenriksdepartementet og stiftelsen til Hillary og Bill Clinton. Foto: Saul Loeb/Reuters
I HARDT VÆR: Presidentkandiadat Hillary Clinton er i hardt vær, etter at New York Times avslørte skandalen som involverer det kanadiske selskapet Uranium One, en russisk investor, det amerikanske utenriksdepartementet og stiftelsen til Hillary og Bill Clinton. Foto: Saul Loeb/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En heftig avsløring i New York Times har utløst sjokkbølger i USA.

Skandalen involverer det kanadiske selskapet Uranium One, en russisk investor, det amerikanske utenriksdepartementet og stiftelsen til Hillary og Bill Clinton - The Clinton Foundation.

«Etter hvert som russerne gradvis tok kontroll over Uranium One gjennom tre separate transaksjoner fra 2009 til 2013, gikk det en pengestrøm til The Clinton Foundation», skriver avisa.

Uransalget har skapt overskrifter tidligere, og akkurat hvor store summer det er snakk om i denne omgangen, er ikke enkelt å bevise.

Men ifølge New York Times kan over 30 millioner i donasjoner til The Clinton Foundation spores tilbake til personer med en eller annen tilknytning til Uranium One, og salget av selskapet til det russiskeide atombyrået Rosatom.

Pengestrømmen Saken, som New York Times gjengir i sin helhet her, kan oppsummeres med følgende punkter:

• Det kanadiske selskapet Uranium One eide urangruver i USA og Kasakhstan. Deres uranminer i USA utgjør tjue prosent av landets uranressurser, som kan brukes til atomvåpen og anses som en viktig ressurs for USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer