- Hillary startet «birther»-bevegelsen mot Obama

Ordkrigen mellom Donald Trump og Hillary Clinton er i gang for fullt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I sitt første TV-intervju, med CNN natt til torsdag norsk tid, etter at motkandidatene hadde trukket seg og han ble republikanernes presidentkandidat, langet Donald Trump ut mot den mest sannsynlige demokratiske presidentkandidaten, Hillary Clinton.

Han anklaget henne blant annet for å ha startet den såkalte «birther»-bevegelsen, som anklaget president Barack Obama for å være født i Kenya og ikke i USA, slik grunnloven krever.

- Vet du hvem som startet «birther»-bevegelsen? Vet du hvem som var en av de første som stilte spørsmålstegn ved fødselsattesten hans? Hillary Clinton, sa Trump til den profilerte CNN-journalisten Wolf Blitzer.

- Usann påstand Trump hadde da fått se videoklipp av Clinton som angrep eiendomsmogulen for å stille spørsmål om hvor Obama ble født og kreve at han offentliggjorde fødselsattesten. For fem år siden ledet Trump «birther-angrepene» mot Obama.

- Den ledende republikanske kandidaten er en mann som ledet den ufine «birther»-bevegelsen for å diskreditere presidentens statsborgerskap, sa Clinton på et valgkampmøte søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer