BORTSKJEMT: Hillary Clinton støttespillere takker Sarah Palin for å ha bidratt til Hillary Clintons presidentvalgkamp. Foto: Jim Young / Reuters
BORTSKJEMT: Hillary Clinton støttespillere takker Sarah Palin for å ha bidratt til Hillary Clintons presidentvalgkamp. Foto: Jim Young / ReutersVis mer

Hillary-støttespillere takker Sarah Palin etter at hun omtalte Obama som en bortskjemt, «forvokst gutt»

Demokrater hevder donasjonene strømmet på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om det er høyst usannsynlig den frittalende republikaneren Sarah Palin (50) stiller som kandidat i presidentvalgkampen, er hun en yndet skyteskive for demokratene.

Som Dagbladet skrev tidligere denne uka, ble hennes uttalelser om at hun «virkelig vurderer å stille» mottat med jubel fra demokratisk hold.

Og nå jubles det igjen. Denne gangen er støttespillere til Hillary Clinton som applauderer den tidligere Alaska-guvernøren og visepresidentkandidaten. Det skjer etter at hun holdt en tale i Iowa forrige helg.

Da omtalte hun USAs amerikanske president, Barack Obama, «som en forvokst gutt som på en måte oppfører seg bortskjemt».

Spøkte med Hillarys alder Hun gikk også løs på Hillary Clinton. Mens hun fra talerstolen viftet med en «Ready for Clinton»-bilmagnet, sa hun ifølge The Guardian

- Hei, Iowa, kan noen stoppe Hillary? For å låne et uttrykk: «Yes, we can». Og det starter her og det starter nå.

Avisa skriver at hun også tilsynelatende vitset om Clintons alder.

- Er Hillary en ny demokrat («a New Democrat») eller en gammel en, spurte Palin med henvisning til partiets sentrumsfraksjon fra 90-tallet.

Clinton er 67 år.

- Strømmer inn donasjoner Ready for Hilary, som er en organisasjon (en såkalt PAC) som samler inn penger til Hillarys ventede presidentkampanje. Gruppa brukte talen for det den var verdt. I en e-post til følgere skrev de at det Palin prøvde å si, var at Det republikanske partiet «er beredt på å angripe Hillary uten opphold» så snart hun kunngjør sin beslutning.

Samtidig ba de om donasjoner på 20,16 dollar i bytte mot bilmagneter.

Skal vi tro gruppa, var stuntet vellykket. Gruppa melder om overveldende respons, og at de nå har fått inn over 50 000 dollar (ca 390 000 norske kroner) som følge av Palins tale. En Ready for Hillary-talsmann spøker ifølge The Guardian i en e-post med at Palin nå er kvalifisert til en plass i gruppas finansieringsråd.

Ready for Hillary har samlet inn nærmere 95 millioner kroner siden den ble stiftet.   

Palin var den første kvinnen som noensinne ble guvernør i Alaska, før hun ble verdenskjent som John McCains noe overraskende visepresidentkandidat i 2008. De tapte mot Obama, og flere ganger har det blitt spådd at Palins politiske karriere er over.

• Les også: Christie, Bush og Romney i republikansk trekantdrama bak lukkede dører.