Hillary taus om ministersnakk

Ryktes aktuell som utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton vil ikke kommentere meldingene om at hun er aktuell som ny amerikansk utenriksminister.

NBC News meldte tidligere i uka at Barack Obama vurderer å utnevne Hillary Clinton til utenriksminister og viste til flere kilder i kretsen rundt Obama.

Hillary Clinton forsøkte i det lengste å bli demokratenes presidentkandidat, men måtte se seg slått av Obama. Meldingene om at hun kan ende opp som utenriksminister, vil hun ikke kommentere.

- Jeg kommer ikke til å spekulere rundt presidentens kommende administrasjon, sa hun under et møte i New York fredag.

- Spørsmål rundt dette bør rettes til Obamas overgangsteam, la hun til.

Hillary Clinton er ikke den eneste som er nevnt som aktuell utenriksministerkandidat av amerikanske medier den siste uka.

Senator John Kerry, som var demokratenes presidentkandidat i 2004, skal også være på Obamas liste, det samme er guvernør Bill Richardson i New Mexico.

USAs tidligere FN-ambassadør og fredsmekler på Balkan, Richard Holbrooke, er også et hett navn, det samme er den republikanske senatoren Chuck Hagel som har vært sterkt kritisk til president George W. Bushs beslutning om å invadere Irak. (NTB)

 


HEMMELIGHETSFULL: Hillary Clinton vil ikke uttale seg om ryktene om en mulig ministerpost i regjeringen Obama. Foto: MATTHEW CAVANAUGH/EPA/SCANPIX
HEMMELIGHETSFULL: Hillary Clinton vil ikke uttale seg om ryktene om en mulig ministerpost i regjeringen Obama. Foto: MATTHEW CAVANAUGH/EPA/SCANPIX Vis mer