Hillary til kamp mot narkokrigen

Reiser til Mexico i dag.

TAR OPP KAMPEN: President Barack Obamas administrasjon intensiverer forbindelsene til Mexico, der kampen mot narkotikabandene overskygger det meste. Utenriksminister Hillary Clinton reiser til Mexico i dag. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB
TAR OPP KAMPEN: President Barack Obamas administrasjon intensiverer forbindelsene til Mexico, der kampen mot narkotikabandene overskygger det meste. Utenriksminister Hillary Clinton reiser til Mexico i dag. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hillary Clinton reiser tirsdag på offisielt besøk til Mexico med en omfattende dagsorden. Men alt kommer i skyggen av kampen mot narkotikakriminaliteten fra nabolandet i sør.

Hillary Clintons to dager lange besøk til Mexico by og Monterrey begynner dagen etter at Obama-administrasjonen la fram en omfattende tiltakspakke for å styrke grensekontrollen mot nabolandet i sør og slå ned på kriminalitet med utspring i Mexicos dominerende narkotikabander.

Tjenestemenn i Obama-administrasjonen sier at de ikke ønsker at forbindelsene mellom de to statene skal domineres av den voldskriminaliteten. Men de innrømmer at det er vanskelig å komme utenom den intense kampen mellom president Felipe Calderons regjering og narkotikabandene, og den interne krigen mellom narkotikakartellene, som er like blodig.

Tusener drept

Mexicanske myndigheter oppgir at 6.290 mennesker ble drept i narkorelaterte drap i 2008, og i de første åtte ukene av 2009 er over 1.000 drept. Volden har også smittet over til enkelte amerikanske byer nær grensen i sørvest, med en flom av kidnappinger og overfall hjemme hos folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.