Hillary til Svalbard

Hillary Clinton skal etter alt å dømme besøke Ny-Ålesund på Svalbard i august for å studere klimaendringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med henne kommer også republikaneren John McCain.

Vert for besøket er utenriksminister Jan Petersen, og går alt etter planen, vil det skje mellom 22. og 24. august. I så fall vil den tidligere førstedamen i Det hvite hus komme til Norge som senator samtidig som Bill Clintons utenriksminister Madeleine Albright er i Oslo for å promotere sin nye biografi.

Ifølge informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet var det statssekretær Kim Traavik (H) som inviterte New York-senator Hillary Clinton.

-  Traavik var i Washington i vår og traff senator John McCain, som leder Senatets forskningskomité. McCain viste interesse for å komme til Norge for å studere klimatiske forandringer, sier Bergesen.

Med i gruppa på fire senatorer er også Hillary Clinton.

-  De ønsker å dra ut i felten, og skal besøke forskningssenteret i Ny-Ålesund på Svalbard. De skal se på klimaforandringer, issmelting og havstrømmene fordi Svalbard ofte er et tidlig varsel på globale forhold, sier Bergesen.

Trolig blir det også en kort stopp i Oslo før det bærer nordover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.