Hillary til Svalbard

Hillary Clinton skal etter alt å dømme besøke Ny-Ålesund på Svalbard i august for å studere klimaendringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med henne kommer også republikaneren John McCain.

Vert for besøket er utenriksminister Jan Petersen, og går alt etter planen, vil det skje mellom 22. og 24. august. I så fall vil den tidligere førstedamen i Det hvite hus komme til Norge som senator samtidig som Bill Clintons utenriksminister Madeleine Albright er i Oslo for å promotere sin nye biografi.

Ifølge informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet var det statssekretær Kim Traavik (H) som inviterte New York-senator Hillary Clinton.

-  Traavik var i Washington i vår og traff senator John McCain, som leder Senatets forskningskomité. McCain viste interesse for å komme til Norge for å studere klimatiske forandringer, sier Bergesen.

Med i gruppa på fire senatorer er også Hillary Clinton.

-  De ønsker å dra ut i felten, og skal besøke forskningssenteret i Ny-Ålesund på Svalbard. De skal se på klimaforandringer, issmelting og havstrømmene fordi Svalbard ofte er et tidlig varsel på globale forhold, sier Bergesen.

Trolig blir det også en kort stopp i Oslo før det bærer nordover.

Om Bill Clinton kommer til Norge er ennå ikke klart, selv om forlaget gjerne vil ha ekspresidenten til Norge for å kaste glans over boka si.

STUDIETUR: Hillary Clinton reiser trolig til Svalbard i august for å studere klimaendringrer.