FORTSETTER SAMMEN: Etter at Brack Obama vant nominasjonskampen og ble Demokratenes presidentkandidaten har Hillary Clinton vært aktivt med i hans valgkamp. Nå tyder alt på at hun blir utenriksminister i Obamas regjering. Foto: Jim Young/Scanpix/Reuters
FORTSETTER SAMMEN: Etter at Brack Obama vant nominasjonskampen og ble Demokratenes presidentkandidaten har Hillary Clinton vært aktivt med i hans valgkamp. Nå tyder alt på at hun blir utenriksminister i Obamas regjering. Foto: Jim Young/Scanpix/ReutersVis mer

- Hillary utnevnes neste uke

Kan feire utenriksministerjobben under Thanksgiving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hillary Clinton vil etter alt å dømme bli utnevnt til Barack Obamas utenriksminister neste uke. To av Obamas rådgivere sier til Politico at forhandlingene med Hillarys ektemann og tidligere president Bill Clinton, er unnagjort og at de juridiske rådgiverne er fornøyd.

Flere kilder i det demokratiske partiet bekrefter opplysningene som har svirret i noen dager om at det er like før Barack Obama offisielt ber sin motstander under nominasjonskampen i det demokratiske partiet, Hillary Clinton, bli utenriksminister.

Også CNN har fått bekreftet av flere av Obamas rådgivere at han skal kunngjøre nominasjonen neste uke.

Bill må trekke seg

Det har pågått pågå regelrette forhandlinger mellom Obamas stab og Bill Clinton om vilkårene for at USAs tidligere førstedame skal bli Condoleezza Rices arvtaker. Det vil nemlig legge begrensninger på ekspresidentens virke hvis kona skal ha den framskutte posisjonen.

Bill Clinton driver stiftelsen Clinton foundation som blant annet jobber med hiv/aids-spørsmål, klimasaker og globale helsespørsmål.

Han og Obama-staben er nå blitt enige om hvordan de økonomiske spørsmålene som omhandler den tidligere presidenten skal håndteres, ifølge NTB.

Obamas team er blant annet blitt enige med Bill Clinton om å gjennomgå alle hans forretningsaktiviteter og humanitære virksomhet.

Republikansk hjelp

CNN har fått bekreftet at Obama har valgt Brent Scowcroft som forsvarsrådgiver. Valget av republikaneren er overraskende, Scowcrowt hadde samme rådgiverjobb for den første Bush-regjeringen.

Han samarbeider nært med nåværende forsvarsminister Robert Gates. Det spekuleres også i at republikaneren Gates skal fortsette å jobbe i Det hvite hus i Obamas regjering.

- Jeg mener det vil være et godt signal, som Obama snakket om under valgkampen, at vi må jobbe sammen. Vi må jobbe som amerikanere. Og jeg mener det vil være veldig smart å gi Gates litt mer tid til å gjennomføre de tingene han nå jobber med, sier Scowcroft til CNN.

Obama-rådgivere sier imidlertid at man ikke skal tolke valget av Scowcroft som et tegn på at Gates fortsetter.

- Ikke les for mye mellom linjene her. Obama beundret Scowcroft lenge før han ble nominert som presidentkandidat, sier rådgiveren til CNN.

Han sier Obama respekterer og beundrer Scowcroft for sin upartiske og pragmatiske holdning til utenrikspolitikk.

 - Obama ser fram til å fortsette dialogen med Scowcroft og andre republikanere, demokrater og uavhengige for å få de aller beste rådene.