- Hillary var utro

NEW YORK (Dagbladet): I boka «Bill og Hillary. Ekteskapet» hevder forfatteren Christopher Andersen at Hillary trøstet seg med advokaten Vince Foster mens Bill bedro henne med hundrevis av kvinner i Arkansas. Boka kommer i salg i USA i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton: - Jeg ble ikke mishandlet

Andersen skriver at Hillarys venner og medarbeidere visste om forholdet.

Hver gang Bill var bortreist, dukket Vince opp i guvernørboligen i Arkansas. Ofte overnattet han, forteller sikkerhetsvaktene til Andersen.

- Jeg så dem omfavne hverandre. De kysset og klinte, sier politimannen L.D. Brown til Andersen. Han forteller at paret var veldig forelsket.

Brown sier også at Hillary en gang fortalte ham at man av og til må få utenfor ekteskapet, det man ikke kan få i det.

Selvmord

Forholdet til Vince skal ha startet allerede i 1977. Vince Foster var advokat og medarbeider i Hillarys advokatfirma. Han begikk selvmord i 1993, seks måneder etter at han hadde begynt som rådgiver i Det hvite hus. Det førte den gang til spekulasjoner om dødsfallet ikke var selvmord.

Foster var involvert i Whitewater-saken. En medarbeider i Det hvite hus hadde fjernet sakspapirene fra kontoret hans etter at Vince Foster ble funnet død.

Saken ble etterforsket i lang tid, også av Kenneth Starr, som konkluderte med at Foster var deprimert før han begikk selvmord.

Bill visste

Andersen siterer også en venn av Hillary og Bill, Jim McDougal, som sier at Bill visste om forholdet, men at han ikke var i en slik situasjon at han kunne protestere.

Andre avsløringer i den nye biografien:

Hillary og Bill hadde voldsomme krangler som ofte endte med vold og utskjellinger. En gang ga Hillary Bill en ørefik, og sikkerhetsfolkene kunne konstatere at han hadde røde merker i ansiktet.

Samme gang skal Hillary ha skreket til Bill:

«Din idiot! Hvordan kunne du risikere alt for dette her?»

Hillary skal ifølge Andersen ha ansatt tidligere FBI-agent Ivan Duda til å etterforske Bills sidesprang i 1982. Han rapporterte om til sammen åtte kvinner som Bill skal ha hatt forhold til. Gennifer Flowers var en av dem.

Krevde hiv-test

Andersen skriver også at Hillary insisterte på at Bill måtte ta hiv-test i 1988.

Testen var negativ, men Andersen påstår at noen som så legepapirene sier at han skal ha hatt en annen seksuelt overført sykdom. Andersen påstår at det er derfor presidentens helseattest aldri er blitt offentliggjort.

Hillary skal ha kontaktet Juanita Broaddrick, sykepleieren som påstår at hun ble voldtatt av Bill Clinton i 1978. Hillary sa at hun var takknemlig for det Juanita hadde gjort, og det hun fortsatt gjorde.

Ifølge Andersen sier Broaddrick at hun var sikker på at Hillary forsøkte å få henne til å holde tett om saken.

I går sa imidlertid Juanita Broaddrick til avisa New York Post at hun ikke er sikker på om Hillary visste om voldtektspåstanden den gangen.

Bestselger

Christopher Andersen lever av å skrive biografier om kjentfolk. Den forrige boka, «Den dagen Diana døde», toppet bestselgerlistene. Andersen skrev også en biografi om Jaqueline Kennedys liv etter at president John F. Kennedy døde. Han har også skrevet uautoriserte biografier om Madonna og Mick Jagger.

Andersen skriver at Chelsea fikk store psykiske og fysiske problemer under Lewinsky-avsløringen.

Hun måtte på sykehus tre ganger på grunn av angstanfall. Han skriver også at Hillary fikk samme slags anfall første gang hun fikk vite at hennes ektemann var utro i Arkansas.

RØYNER PÅ: Det har vært mange tøffe tak for ekteparet Clinton.