Hillary vil at homofile skal få gifte seg

Den nylig avgåtte utenriksministeren, Hillary Clinton, snur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Mange tror den tidligere førstedama, senatoren og utenriksministeren på nytt vil forsøke å bli president ved neste valg i 2016. Dagens uttalelser fra Clinton kan tyde på at hun er i ferd med å posisjonere seg før nominasjonskampen.

- Homofile amerikanere er våre kollegere, våre lærere, våre soldater, våre venner og våre kjære. De er likeverdige borgere og fortjener rettighetene til andre borgere. Det inkluderer giftemål, sier Clinton i en seks minutter lang video som ble lagt ut av organisasjonen Human Rights Campaign, som jobber for homofiles rettigheter.

Snudde Uttalelsen var ikke fullstendig uventet. Både ektemannen Bill Clinton og datteren, Chelsea,  har gått ut med offentlig støtte til homoekteskap, og hennes egen sjef, president Barack Obama, tok for første gang til orde for det i fjor sommer.

Da Hillary Clinton forsøkte å bli demokratenes presidentkandidat i 2008, sa hun nei til homoekteskap, men var for at folk av samme kjønn kunne inngå sivile partnerskap. Siden den gang er støtte til homoekteskap blitt en sak med bred støtte i det demokratiske partiet.

- Som for så mange andre, så har mitt syn blitt preget over tid av folk jeg har kjent og elsket, gjennom min erfaringer med å representere landet vårt på verdensscenen, min hengivelse til loven og menneskerettigheter, og de retningsgivende prinsippene i min tro, sier Clinton.

Giftet bort datter Denne helgen overrasket den konservative republikanske senatoren Rob Portman mange ved å snu og gå offentlig inn for at homoekteskap skulle tillates. Hans beslutning kom etter at han fant ut at hans egen sønn var homofil.

Clinton snakker også ekteskapet som en grunnstein i samfunnet, og om gleden ved å kunne gifte bort datteren Chelsea for noen år siden.

- Å nekte vår egne døtre og sønner å få gifte seg utelukkende basert på hvem de er, og hvem de elsker, er å nekte dem sjansen til å leve opp til sitt gudgitte potensial, sier Clinton.