Hillarys comeback ødela Obama-festen

Seieren i New Hampshire slo ned som en bombe i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NASHUA, NEW HAMPSHIRE (Dagbladet.no): Fem-seks timer før valgresultatet var klart i New Hampshire hadde mange hundre av Barack Obamas tilhengere stilt seg opp i lange køer utenfor en skole i byen Nashua for å bli med på det som lå an til å bli en gigantisk seiersfest i New Hampshire med presidentkandidaten som hedersgjest.

- Fired up!, ropte en mann i 50-åra som reiste seg fra sitteplassen sin i 20-tida lokal tid.

- Ready to go!, svarte mange hundre heltente stemmer på kommandoen, som har blitt Obamas suggererende valgkamprop og en «running joke» i pressekorpset.

Trodde ikke sine egne øyne

Men da stemmene fra valgdistrikt etter valgdistrikt ble talt opp, trodde verken de omlag 1400 Obama-tilhengerne eller de rundt 250 pressefolkene fra hele verden i idrettssalen sine egne øyne. Obamas ledelse på mange prosentpoeng på meningsmålingene var forduftet og blitt til sifrene 39 og 36 i Hillarys favør. Uansett hvor mye den håpefulle forsamlingen jublet de gangene storskjermen viste at Clinton-ledelsen hadde blitt mindre med et par hundre stemmer for en stakket stund, var seiersrusen fryktelig langt unna i Nashua.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer