Hillarys forsprang krymper

Fersk meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton leder fortsatt kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat neste år, men forspranget minker, viser en fersk meningsmåling.

Den tidligere førstedamen får 44 prosents oppslutning blant demokrater og uavhengige velgere, og har dermed fortsatt et solid forsprang på sin nærmeste rival Barack Obama, som får 25 prosents oppslutning.

Få av de øvrige kandidater ser ut til å kunne true de to senatorene, men kappløpet dem imellom kan bli mer spennende enn tidligere antatt.

Hillary Clinton hadde i månedsvis et forsprang på 30 prosentpoeng på Obama, men dette forspranget har den siste måneden krympet til 19 prosent, viser målingen, som er utført for CNN.

To andre målinger gjennomført i den strategisk viktige delstaten New Hampshire viser også at Clintons forsprang er kraftig redusert.

En måling utført for University of New Hampshire viser at forspranget nå er nede i 14 prosentpoeng, mens en måling utført for Marist College Institute for Public Opinion viser at det er redusert til 12 prosentpoeng.

En meningsmåling i Iowa gir Clinton en oppslutning på 29 prosent. Tidligere senator John Edwards får 23 prosents oppslutning, og Obama får 22 prosent i denne delstaten.

(NTB)

LEDER FREMDELES: Hillary har fortsatt et solid forsprang, men Barack Obama tar innpå. Foto: MARK HIRSCH/AP/SCANPIX
LEDER FREMDELES: Hillary har fortsatt et solid forsprang, men Barack Obama tar innpå. Foto: MARK HIRSCH/AP/SCANPIX Vis mer