Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillarys høyre-versjon kan slå sprekker

WASHINGTON (NTB): Hillary Clintons teori om at «en stor sammensvergelse på høyrefløyen» står bak påstandene om ektemannens sex-utskeielser, kan slå sprekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte fakta tyder på at Hillarys teori mangler solid fundament. For eksempel kommer Lewinsky selv fra en familie med lang historie for pengestøtte til demokratene, og flere andre involverte har bare perifer forbindelse til konservative grupper.

Starr konservativ

Men Hillary har også mange gode poenger. Spesialetterforsker Kenneth Starr, som vil ha Monica til å vitne på at presidenten ba henne avgi falsk forklaring, er klart konservativ. Han står under tilsyn av et dommerpanel med tre medlemmer, der lederen igjen ble oppnevnt av North Carolinas ytterliggående senator Jesse Helms.

Personallianse

Spesialetterforskeren er medlem av den konservative juristforeningen Federalist Society. På møtene kan han treffe James Moody, advokaten som sørget for at Starr fikk lydbåndene der Lewinsky forteller om sex med presidenten til sin kollega Linda Tripp.

 Forslaget om å ta opp samtalene kom angivelig fra Lucianne Goldberg, bokagent for flere Clinton-hatere. Men disse personalliansene er ikke entydige beviser på at ekstremister har fabrikert skandalen. De viser like gjerne at motstandere av Clinton er ivrigere etter å avsløre ham enn tilhengerne.

Seriøse kanaler

Forbindelsen mellom Clinton og Lewinsky ble ikke først kjent gjennom sterkt konsevative medier. Nyhetsmagasinet Newsweek hadde jaktet på opplysningene i måneder, og historien ble først omtalt på førstesiden av Washington Post.

Hillary Clinton

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!