Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillarys rådgiver tatt for grov fyllekjøring

Håndjern og glattcelle dagen før valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet.no): Det er uvisst om det var de begredelige meningsmålingene som fikk Sidney Blumenthal til å ta seg en dram og så et par til før han satte seg bak rattet midt i valgkampinnspurten i New Hampshire 6. januar.

Han visste i hvert fall ikke at hans arbeidsgiver Hillary Clinton overraskende kom til å ta revansj og vinne primærvalget i delstaten halvannet døgn senere.

Den alvorlige og svært pinlige hendelsen ble kjent først i natt norsk tid, fire dager etter. Blumenthal er siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand under skjerpende omstendigheter etter at han ble tatt på fersken i Nashua i New Hampshire natt til 7.januar, ifølge Newsweek.com.

Gammel familievenn

Blumenthal er en av ekteparet Clintons aller nærmeste rådgivere, og er en av strategene bak Hillarys valgkamp. I Bill Clintons presidenttid var han i den innerste kretsen i Det hvite hus blant annet da det stormet som verst rundt Clintons damehistorier. 59-åringen er i tillegg kjent som høyt respektert journalist, spaltist og forfatter i Washington-sfæren.

Klokka var omlag 00.30 dagen før valgdagen da Blumenthal, ifølge eget utsagn, var på vei til hotellet sitt fra en restaurant i Manchester i New Hampshire, omlag en halvtime unna byen Nashua.

Politibetjent Mike Masella kjørte patrulje og oppdaget at leiebilen kjørte vinglete og ujevn, men svært fort. Masella fulgte etter bilen i 2,5 kilometer og målte den til en hastighet på rundt 112 kilometer i timen på en strekning der høyeste tillatte hastighet er 48 kilometer i timen.

Da Blumenthal ble stoppet, avslo han å blåse i promillemåleren, men strøk med glans på politiets edruskapsprøve i veikanten, og ble påsatt håndjern.

VÅPENDRAGER: Sidney Blumenthal er kjent for harde motangrep når noen ypper med herr eller fru Clinton, og risikerer nå ekstra hard medfart i mediene for sin mildt sagt ubetenksomme feiring på forskudd, eller var det feilslått gravøl, i New Hampshire. Foto: LARRY D. MOORE / WIKIMEDIA COMMONS (Share Alike)
VÅPENDRAGER: Sidney Blumenthal er kjent for harde motangrep når noen ypper med herr eller fru Clinton, og risikerer nå ekstra hard medfart i mediene for sin mildt sagt ubetenksomme feiring på forskudd, eller var det feilslått gravøl, i New Hampshire. Foto: LARRY D. MOORE / WIKIMEDIA COMMONS (Share Alike) Vis mer

Ingen Clinton-kommentar

På grunn av den heftige fartsoverskridelsen regnes fyllekjøringen som grov, og siktelsen mot Blumenthal medfører ubetinget fengsel i minst tre dager i henhold til New Hampshires lover.

- Han er siktet for en alvorlig forbrytelse, konstaterer Peter Segal i Nashua-politiet overfor Newsweek.
 

Da Hillary-rådgiveren ble pågrepet skal han etter omstendighetene ha oppført seg pent.

- Utover at vi definitivt mistenkte ham for kjøring i påvirket tilstand, var han en perfekt gentleman, sier politimannen som arresterte den politiske ringreven.

Clinton-leiren vil ifølge Newsweek ikke kommentere hvorvidt fyllekjøringen får konsekvenser for Blumenthals stilling i valgkampen framover.

<B>LANG FARTSTID:</B> Under opptrappingen til riksrettssaken mot Bill Clinton under Lewinsky-skandalen var Blumenthal en av presidentens nærmeste rådgivere, og ble selv innblandet i hvem-som-visste-hva-når-leken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media