Hillarys tale under valgthrilleren forvirret alle: - Dette var en stygg feil

Vant med 0,5 prosentpoeng, men erklærte seg som vinner fem timer før stemmene var talt opp.

SEIER ELLER IKKE?: Ingen vet ennå med sikkerhet om Bernie Sanders eller Hillary Clinton vant Demokratenes nominasjon i Iowa. Mange spekulerer imidlertid om Clinton utpekte seg selv som vinner før alle andre da hun var på scenen med mannen Bill og dattera Chelsea i Des Moines i Iowa i dag. Foto: REUTERS/Adrees Latif/NTB scanpix
SEIER ELLER IKKE?: Ingen vet ennå med sikkerhet om Bernie Sanders eller Hillary Clinton vant Demokratenes nominasjon i Iowa. Mange spekulerer imidlertid om Clinton utpekte seg selv som vinner før alle andre da hun var på scenen med mannen Bill og dattera Chelsea i Des Moines i Iowa i dag. Foto: REUTERS/Adrees Latif/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DES MOINES, IOWA (Dagbladet): Opptellingen etter Demokratenes nominasjonsmøter i Iowa i natt var et nervedrama uten like.

Lenge var det statistisk uagjort mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders, og selv om 99 prosent av stemmene var talt opp, var det så jevnt at man ikke kunne erklære en vinner.

Kike før kl. 10 norsk tid erklærte imidlertid Clinton at hun hadde vunnet. Men det var ingen overbevisende seier.

Da så godt som alle stemmene var talt opp konkluderte det demokratiske partiet i Iowa med at det ble rekordjevnt, og at Clinton fikk 699.57 delegater, mot Bernie Sanders' 695.49. I prosent er fordelingen 49,89 - 49,54, ifølge avisa Des Moines Register.

Men så tidlig som like etter klokka 05.00 norsk tid, hadde Hillary Clinton en spesiell opptreden. Både pressefolk og eksperter begynte å stille spørsmålet: Erklærte nettopp Hillary Clinton seier? Lenge før både partiet og nyhetsmediene som følger opptellingen tettest kunne konkluderte.

Spørsmålene dukket opp: Satt Clinton-staben med tall som ingen andre hadde? Hvorfor var det ingen andre enn Clinton-kampanjen selv som meldte om dette?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer