Hillarys tunge helg

WASHINGTON (Dagbladet) Det har vært en tung helg for Hillary Clinton. Mannen hun elsker og har knyttet sitt liv og karriere til, måtte nok en gang fortelle henne at han hadde sviktet. men Hillary tilgir sin mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hillarys talskvinne fortalte i går kveld at presidentens kone føler seg «engasjert i ekteskapet og elsker sin mann». Likevel la talskvinnen marsha berry ikke skjul på at dette ikke hadde vært de beste dagene i Hillarys liv.

Ydmykelsen skjedde offentlig da presidenten ble tvunget til å innrømme for nasjonen og verden at han hadde hatt et forhold til Monica Lewinsky.

Det var kanskje talende at den advokaten som Bill Clinton har lyttet mest til i sin karriere, hans kone, ikke var der da presidenten så folket inn i TV-øynene mandag kveld. Hillary Clinton var heller ikke med da presidenten tidligere på dagen forklarte seg for storjuryen til spesialetterforsker Kenneth Starr.

Men hun har heller ikke denne gangen forlatt ham. I går dro familien på en ti dager lang ferie til Marthas Vineyard. Der kommer hun til å være ved hans side, og derfra kommer hun trolig med sitt forsvar og sin tilgivelse.

Sterk Hillary

Søndag fulgte hun Bill til gudstjenesten, og ingen kunne se på henne om hun tenkte på den tiden da hun jobbet for spesialetterforsker Leon Javorski. Javorski fikk nesten stilt president Richard Nixon for riksrett i 1974. Eller om hun angret på at hun giftet seg med mannen fra den håpløse og tragiske familien i Arkansas. Eller at hun ga opp sin lovende karriere som politisk jurist i Washington for å følge Bill til en av de fattigste og minst betydelige statene i USA. Eller at hun ikke har skilt seg fra ham for lenge siden på grunn av hans utroskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer