SPREKING: Alt er vel med sjiraffbabyen, som heller ikke virker å være spesielt redd for kameraer. Foto: Rolf-Arne Ølberg
SPREKING: Alt er vel med sjiraffbabyen, som heller ikke virker å være spesielt redd for kameraer. Foto: Rolf-Arne ØlbergVis mer

Hils på Norges nyeste sjiraffbaby

En tre dager gammel spreking på 60 kilo. Men hva skal den hete?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En liten sjiraffbaby på 60 kilo har sett dagens lys i Dyreparken, melder Dyreparken selv i en pressemelding. Nå krysses alle fingre og klover i Dyreparken for at det skal gå godt for den tre dager gamle sjiraffen.

Kritisk
- Det første døgnet var kritisk. Moren avviste ungen rett etter fødselen, slik at han ikke fikk drikke. Derfor valgte vi å gi moren et beroligende middel. Mens hun var rolig, men samtidig stod oppreist, kom kalven til og fikk drikke. I løpet av det neste døgnet våknet morsinstinktet, og sjiraffkalven fikk slippe mer og mer til, forteller leder for dyreavdelingen, Rolf-Arne Ølberg i pressemeldinga.

Sjiraffungen, som er en hann, ble født kl 02.56 natt til mandag 15. februar 2010. Den veier om lag 60 kilo og er ca 180 cm høy.

Sjiraffmoren Malin (15) fødte for første gang for snart halvannet år siden. Den gang avviste hun ungen, den ble svak og døde 19 dager senere. Derfor har det knyttet seg stor spenning til Malins neste fødsel.

DIER: Sjiraffungen har allere begynt å ta til seg mat. Foto: Rolf-Arne Ølberg
DIER: Sjiraffungen har allere begynt å ta til seg mat. Foto: Rolf-Arne Ølberg Vis mer

Bedre mor
Nå tyder ifølge Dyreparken alt på at Malin er blitt en bedre mor.

- Ja, det ser betraktelig lysere ut nå. Men vi følger situasjonen nøye på avstand ved hjelp av videoovervåking. Det er viktig at mor og barn får mest mulig fred, sier Ølberg.

Derfor, heter det i pressemeldingen, kan ikke Dyreparken tillate at verken media eller besøkende får tilgang til Safariet-anlegget i nærmeste fremtid.

Send inn dine navneforslag i kommentarfeltet!

SPREK: Sjiraffmoren Malin tar ansvar for barnet, ifølge Dyreparken. Foto: Rolf-Arne Ølberg
SPREK: Sjiraffmoren Malin tar ansvar for barnet, ifølge Dyreparken. Foto: Rolf-Arne Ølberg Vis mer