Hilser høyere strømpriser velkommen

Ikke alle syter over høyere priser på strøm. Naturvernforbundet håper det kan føre til at nordmenn sløser mindre med elektrisiteten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste året har kraftprisen steget med 25 prosent, og trolig må vi forberede oss på høyere priser enn det vi har vært vant til, skriver Vårt Land.

- Elektrisitet har i alle år vært så billig her til lands at det har vært minimal motivasjon til å spare strøm. Derfor har vi fått særdeles sløsende holdninger, noe politikerne har bidratt til, sier informasjonssjef Kåre Olerud i Naturvernforbundet til Vårt Land. Han etterlyser en langt mer offensiv satsing på strømsparing fra regjeringens side.

- Folk flest kan redusere strømregningen med ti prosent uten å gi avkall på komfort, mener Jonny Almvang ved Enøk-senteret i Oslo.

Kan spare to milliarder

Naturvernforbundet vil ikke at alle skal betale like mye for strømmen. Forbundet etterlyser i stedet et toprissystem der forbruk under 20-25000 kWh skal være billig mens forbruk over skal være dyrt.

Naturvernforbundet mener også at industrien i Norge har dårlige holdninger til energiforbruk. Den kunne spare to milliarder kroner i året og 20 prosent av strømmen gjennom små tiltak og holdningsendringer, hevder forbundet overfor Vårt Land.

LYTTER?: Naturvernforbundet ber regjeringen og Olje- og energiminister Olav Akselsen satse mer på energisparing.