Himmel og helvete for John Fredriksen

To rederier - rigg og stortank. Rett opp og rett ned.

OPP OG NED: Ikke alt går like bra for John Fredriksen heller, men det som går bra går til gjengjeld kanonbra. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
OPP OG NED: Ikke alt går like bra for John Fredriksen heller, men det som går bra går til gjengjeld kanonbra. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Selskapet som la grunnlaget for John Fredriksens formue la frem katastrofale regnskapstall for 2. kvartal i dag. Frontline tapte 728 millioner kroner av en omsetning på 730 millioner kroner.

Aksjen har falt som en stein de siste årene og er ned over 96 prosent fra toppen. Aksjen faller videre i dag og dagens kurs på 16,6 kroner verdsetter selskapet til skarve 1,3 milliarder kroner.

Smarte trekk Men John Fredriksen har vært fremsynt og i 2011 flyttet han mye av virksomheten og innholdet, over i Frontline 2012, som i dager verdsatt til 8,5 milliarder kroner.

Den virkelige kulen er imidlertid Seadrill. Riggselskapet la frem noen fantastiske kvartalstall for 2. kvartal i dag, som viste et resultat etter skatt på 10,5 milliarder kroner.

Verdien opp 5 mrd kroner De gode tallene sendte aksjen rett opp til ny all time high og en børsverdi op 130 milliarder kroner. Bare dagens oppgang på Oslo Børs løftet verdien på selskapet med 5 milliarder kroner.

Og med en eierandel på 24,6 prosent gjorde Seadrill alene at Fredriksen ble 1,2 milliarder kroner rikere i løpet av noen sekunder.

Himmel og helvete Kapital anslo i fjor høst John Fredriksens formue til 70 milliarder kroner. Siden det har Seadrill steget med himmelske 17 milliarder kroner i verdi, hvorav Fredriksens andel da er på drøyt 4 milliarder kroner.

Selv om Frontline seiler i et svart tankmarked har fallet i Frontline likevel ikke redusert formuen hans med mer enn 135 millioner kroner det siste året.

Flere nyheter - Seadrill er "back on track"
Statoil-jubel redder børsen
Økokrim-trøbbel for Siem Offshore