NEGATIV AVKASTNING: Ivar S. Løge fikk en negativ totalavkastning i fjor, men er fornøyd. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.
NEGATIV AVKASTNING: Ivar S. Løge fikk en negativ totalavkastning i fjor, men er fornøyd. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.Vis mer

Himmel og helvete for postordrekonge

Investor Ivar Løge traff fantastisk på lakseaksjene sine i fjor. Men gevinstene druknet i kursfallet i forbruksbankene.

(Finansavisen): - Avkastningen endte på det jevne. Det var litt bedre enn indeks, så ut fra gjennomsnittet av hva investorer oppnådde i fjor er jeg relativt fornøyd, sier Ivar Løge til Finansavisen.

Totalavkastningen endte ned 0,45 prosent i det aksjeporteføljen ga 3,9 prosent i minus og renteporteføljen ga 3,3 prosent i pluss. Investeringene Løge styrer selv gjorde det da bedre enn fondsinvesteringene.

Postordrekremmeren forvalter pengene sine slik Norge forvaltet Oljefondet. Løge kjører 60 prosent aksjer og 40 prosent renter, og rebalanserer ved et avvik på 4 prosentpoeng.

- Slik oppnår man å kjøpe når aksjekursene er lave og selge når de er høye, sier Løge til avisa.

Bra start på 2019

- Lakseaksjene gjorde det bedre enn de fleste i fjor, og blant mine fire største enkeltposter er det tre lakseaksjer, sier Løge til avisa.

Størst er satsingen i Atlantic Sapphire. Nest størst er Salmar og deretter Mowi. I tillegg har Løge en post i Bakkafrost.

Lakseaksjene utgjør nå ifølge avisa 77 millioner av aksjeporteføljen som teller 235 millioner hvis man bare teller enkeltaksjer.

Solgte bankene

Det negative i fjor var forbrukslånsbankene. Løge bestemte ifølge avisa seg for å selge seg ned, og solgte en del på gode kurser, men mye ble også med ned.

- Det viktigste jeg gjorde mot slutten av fjoråret var å selge meg ned i Komplett Bank, og dessuten kraftig ned i B2 Holding. Disse var de to største enkeltpostene mine det meste av fjoråret, sier Løge til avisa og legger til at bankene uansett hadde gitt ham god gevinst.

- I år har jeg kjøpt aksjer i Aker, Scatec Solar, Tomra og litt Eiendomsspar ettersom jeg har vært litt undervektet i eiendom.

Andre økonominyheter:

Så mye kan lønnen din øke
Boligkjøper svindlet: - Ikke min håndskrift
Dette tjente DNB-toppene