Himmelen åpnet seg

Strandbesøket fikk en brå slutt for Jo Marstein (snart 2 år) og pappa Bjørn Espen Almaas (28) da himmelen åpnet seg over Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men seinere denne uka kan de se fram til sol og rekordvarme.

Vi har hørt det tidligere i sommer, men nå er meteorologene enige: Sommerværet er på full fart inn over landet.

-  Et høytrykk bygger seg opp over hele landet, og vil gi varmt og fint vær denne uka. Høytrykket kulminerer med flott sommervær fredag og lørdag, sier statsmeteorolog Oddvar Jensen ved Meteorologisk institutt.

Han spår 25 grader og strålende sol denne uka.

-  Hvis sommerværet kommer i år, er det nå det kommer. I helga kan det bli mellom 25 og 30 grader sør i landet, bekrefter meteorolog Svein Inge Andersen ved Storm Weather Center.

Tropevarme

Hele landet vil nyte godt av dette høytrykket, som skal gi oss sol og varmegrader godt opp på 20-tallet. Men det etablerer seg først i sør. På onsdag kan sør- og østlendingene dermed få sommerværet de har lengtet etter. I dag kan det derimot bli noen lokale byger.

Virkelig fint skal det bli fra torsdag, og godværet skal holde seg gjennom helga.

-  På det varmeste kan det bli over 25 grader, sier statsmeteorolog Oddvar Jensen.

Etter helga mener han det ser mer usikkert ut igjen. Men Storm-meteorolog Svein Inge Andersen er optimistisk:

-  Mest sannsynlig fortsetter godværet også inn i neste uke, men det er usikkert, sier han.

Seinere i nord

Også resten av landet kan glede seg til godvær, men Midt- og Nord-Norge må vente litt lenger.

Finnmark og Troms får noe regn og temperaturer rundt 15 grader fram til fredag. Men i helga blir det sol og varmere. Unntaket er Øst-Finnmark. Området som i sommer er blitt kjent for sitt flotte sommervær, beholder temperaturer på rundt 20 grader, ifølge Jensen ved Meteorologisk institutt.

Nordland, Trøndelag og nordlige deler av Vestlandet får litt regn i dag og i morgen. Men fra torsdag er det spådd pent vær og mellom 20 og 25 grader.

Ustabilt og lokalt

Så langt i sommer har været i store deler av landet vært alt annet enn stabilt. Det fikk gjestene i Middelalderparken i Oslo erfare i går.

Da Dagbladet var ute og tok bilder av Jo Marstein og pappa Bjørn Espen Almaas mellom klokka ett og to på formiddagen, var det strålende solskinn. En knapp time seinere måtte badegjestene rømme stedet. Da både haglet, lynte og tordnet det.

Ifølge statsmeteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt var uværet over Oslo svært lokalt, og forsvant like fort som det dukket opp.

Rundt om i landet var det både varmt og sol mange steder i går. Fra Arendal i sør til Tromsø i nord traff Dagbladet folk som nøt fint sommervær.

FRA KNALLSOL: Lille Jo Marstein (2 år i oktober) koste seg i Middelalderparken i Oslo sammen med pappa Bjørn Espen Almaas (28) og mamma Trude Marstein (31) i går ...
TIL UVÆR: ... helt til himmelen plutselig åpnet seg over Oslo og hagl og regn jaget badegjestene på flukt.