Himmelhøyt hopp for Høyre

Høyre kan notere seg sin beste måling siden 80-tallet. Erna Solberg kan ta ferie, vel vitende om at hun er mer ønsket som statsminister enn Jens Stoltenberg.

ERNA ER STJERNA:  Ikke bare gjør Høyre sitt største hopp på Dagbladets partibarometer siden 80-tallet. Nå er Erna Solberg også den mest populære partilederen og den foretrukne statsministeren framfor Aps Jens Stoltenberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ERNA ER STJERNA: Ikke bare gjør Høyre sitt største hopp på Dagbladets partibarometer siden 80-tallet. Nå er Erna Solberg også den mest populære partilederen og den foretrukne statsministeren framfor Aps Jens Stoltenberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre kan notere seg den beste oppslutningen siden februar 1987 på Dagbladet og Ipsos MMIs partibarometer.

- Vi må tilbake til høyrebølgen på 80-tallet for å finne like gode målinger, sier Ipsos MMIs Kristin Rogge Pran.

Hele 33,9 prosent av de spurte sier de ville stemt på Høyre, om det hadde vært stortingsvalg i morgen. Det er en framgang med nesten to prosentpoeng siden forrige måling i mai. 

Har overtaket Flere målinger har den siste tida vist at Høyre nå er landets største parti. På Ipsos MMIs målinger passerte Høyre Ap allerede i desember, men ble raskt fratatt forspranget. Nå ser det ut til at Høyre kan ha festet overtaket med en framgang på nesten to prosentpoeng siden mai.

- Dette er jo høyt for å være oss, sier en fornøyd Erna Solberg til Dagbladet og legger til:

- Det er morsomt. Det er en voldsom inspirasjon og en bekreftelse på at de andre målingene som har vært om at vi nå er inne i en veldig god trend. Det som gleder meg mest er det stabile, høye borgerlige flertallet.

Bare 28 prosent ville stemt på Arbeiderpartiet. Det tror Solberg skyldes nye takter fra Høyre. - Vi har fornyet politikken vår på en rekke områder, blant annet innenfor helse og skoleområdet. Jeg tror at vi har greid å presentere ting som folk gjenkjenner som hverdagspolitikk med andre løsninger på trafikksikring, kreftbehandling og på kvalitet i helsevesenet, sier Solberg og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer