STOR OG BLÅ: «The Blue» (t.v) og «The Ocean Dream» (t.v) er de glitrende stjernene under auksjonshuset Christie's diamantauksjon i Geneve 14. mai.  Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTB Scanpix
STOR OG BLÅ: «The Blue» (t.v) og «The Ocean Dream» (t.v) er de glitrende stjernene under auksjonshuset Christie's diamantauksjon i Geneve 14. mai. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTB ScanpixVis mer

Himmelsk blå til himmelsk pris

Så sjelden og så blå som en diamant kan bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den heter bare «The Blue» - eller «Den blå» på norsk. Og det er den største feilfrie og klare blå diamant som noen sinne har funnet veien til et auksjonshus, hevder juvelsjefen i auksjonshuset Christie's, Rahul Kadakia.

14. mai skal diamanten under hammeren i Geneve sammen med et knippe andre sjeldenheter. Men Den blå er trekkplasteret, med sine 13,22 karat og forventet verdi på opp mot 150 millioner kroner.

Farger selger Man tror diamanten kommer fra Sør-Afrika, og den skal ha vært i privat eie lenge. Eieren, som holdes anonym, skal ha lagt merke til at fargede diamanter har fått svært høy pris de siste årene, melder Sky News.

Det forklarer hvorfor en annen fargeklatt skal under hammeren samme dag, «The Ocean Dream», eller «Sjødrøm» som er en blågrønn diamant på 5,5 karat som man håper kan oppnå bud på 35 millioner kroner.

Fyrstelig Også en tredje eksotisk men kjent diamant skal under hammeren i Sveits. «The Rajah», eller «Fyrsten» skal ha blitt kjøpt i India av Tiffany & Co på 1800-tallet, og forventes bud på opp mot 18 millioner kroner.

Til sammen håper Kadakia å hente hjem nærmere 360 millioner til sammen under auksjonen, så hvis du har penger å bruke - eller svært dårlig samvittighet, er det bare å henge seg på.

POPULÆR: Fargede diamanter er populære for tiden, og dette er den største feilfrie blå diamanten som har funnet veien til en auksjon, melder juvelsjef Rahul Kadakia i Christie's. Det er forøvrig han som holder den svindyre steinen på bildet. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTB Scanpix
POPULÆR: Fargede diamanter er populære for tiden, og dette er den største feilfrie blå diamanten som har funnet veien til en auksjon, melder juvelsjef Rahul Kadakia i Christie's. Det er forøvrig han som holder den svindyre steinen på bildet. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTB Scanpix Vis mer