Frp-leder Siv Jensen:

Hindrer ikke gjenvalg
for Ulf Leirstein

Erna Solberg setter foten ned for en ny stortingsperiode for Kristian Tonning Riise. Frp-leder Siv Jensen vil derimot ikke mene noe om Ulf Leirstein kan nomineres på nytt.

BLANDER SEG IKKE INN: En eventuell renominasjon av Ulf Leirstein fra Østfold er opp til fylkeslaget, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Nina Hansen.
BLANDER SEG IKKE INN: En eventuell renominasjon av Ulf Leirstein fra Østfold er opp til fylkeslaget, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Nina Hansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere lokallagsledere i Østfold Frp har åpnet for at Ulf Leirstein kan få ny tillit etter metoo-sakene.

Det samme har lokallagsledere i Hedmark Høyre gjort om Kristian Tonning Riise, som er ribbet for alle verv og fratatt møterett i sentrale Høyre-arrangement.

Men der statsminister og Høyre-leder Erna Solberg setter foten ned for Tonning-Riise, sier Frp-leder Siv Jensen at spørsmålet om tillit er opp til fylkeslaget og deres medlemmer.

- En dyktig kar

Leirstein trakk seg fra alle verv da det i fjor ble kjent at han hadde foreslått trekantsex med en femtenåring overfor et kvinnelig partimedlem.

Leirstein delte også hardpornografiske bilder med en 14-åring via e-post.

- Jeg går ikke god for alt som presenteres, men jeg erkjenner å ha utvist dårlig dømmekraft og gått over streken, uttalte Leirstein om saken den gang.

Men i hjemfylket Østfold sier nå flere lokallagsledere til Klassekampen torsdag at de ikke ser noen grunn til at Leirstein ikke skal kunne bli vurdert til stortingsnominasjon i 2021.

- Leirstein har fått sin straff og ferdig med det. Han er en dyktig kar, sier Arne Johansen som leder Skiptvet Frp til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer