Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hindrer plattformslep utenfor Lofoten

Aktivister fra Natur og Ungdom og Bellona hindrer oljeriggen Transocean Arctic i å bli slept ut i Barentshavet. Politiet har foreløpig ikke planer om å gripe inn mot aktivistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag ti aktivister fra de to miljøvernorganisasjonene er om bord i båten M/S «Osan» om lag 50 nautiske mil vest for Austvågøy i Lofoten. Ved 11.30-tiden lå båten 20-30 meter foran boreriggen, og ifølge leder Einar Håndlykken i Natur og Ungdom forsøkte den å presse seg forbi «Osan».

Direktør Kjell Bjerke i Transocean Offshore Norway, som eier boreriggen, sier at boreriggen fortsatt beveger seg med sju, åtte knops fart. Han sier at fiskebåten ikke har lagt seg farlig nær oljeriggen, men holdt seg foran slepebåten.

- Det er livsfarlig å ligge rett foran en oljerigg under slep. Jeg regner med at aktivistene ikke gjør det. Da vil de sette sine egne liv, og livene til mannskapet om bord i slepebåten i fare, sier Bjerke.

-Vi vil gjøre alt vi kan for å stoppe riggen, men ønsker ikke å sette liv og helse i fare, sier Håndlykken.

(NTB)

AKSJON: Natur og Ungdom har lagt seg 20-30 meter foran boreriggen. Dette er aksjonistenes eget bilde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media