Politilønninger:

- Hinsides

I utlysningen til ny IKT-direktør i Politidirektoratet ligger lønnsnivået opp til 1,7 millioner, mens avdelingsdirektør forespeiles en lønn opp til 1,6 millioner. Det er tre ganger så mye som en vanlig politibetjent.

LAVERE LØNNINGER: .
Masud Gharahkhani har vært leder av Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg som onsdag la fram sine første forslag til hvordan partiets innvandringspolitikk bør se ut. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LAVERE LØNNINGER: . Masud Gharahkhani har vært leder av Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg som onsdag la fram sine første forslag til hvordan partiets innvandringspolitikk bør se ut. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Annonsene viser lederlønnsgaloppen i staten, det er helt hinsides og går på tilliten løs. Det som gjør meg forbanna er at de på gølvet blir oppfordret til moderasjon, mens topplederne har hatt lønnsfest hvert år, tordner Masud Gharahkhani (Ap) i kommunalkomiteen på Stortinget.

Ap-politikeren gikk ut sammen med nestleder Hadia Tajik i VG i mars og varslet at Arbeiderpartiet i år vil gå inn for å fryse politikerlønningene. Samtidig foreslo de en egen lederlønnskommisjon som skal undersøke hvorfor moderasjonen ikke når de statlige toppene – tross politiske signaler.

Statsminister-lønn

Et ferskt eksempel på den urovekkende utviklingen er ifølge Gharahkhani Politidirektoratets (POD) utlysninger av ny IKT-direktør og avdelingsdirektør for politifagavdelingen.

IKT-direktøren loves en lønn på 1,3 til 1,7 millioner kroner i året, mens avdelingsdirektøren får en lønn på 1,3 til 1,6 millioner kroner. Stillingene er ennå ikke besatt.

Det er helt på linje med statsminister Erna Solberg, som tjener 1,7 millioner kroner etter at Stortinget vedtok lønnsfrys i vår fordi man ønsker en gjennomgang av politikerlønningene. Arbeiderpartiet ønsket også en gjennomgang av lederlønningene i staten, men fikk ikke flertall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer