Hipp hurra for 18. mai

Én dags pause ser ut til å ha gjort godt. Festemningen fra i går fortsatte på Oslo Børs, hvor det var langt mellom tilfellene av bakrus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To dagers etterslep med positiv utvikling på børsene i USA og en dags oppgang i Europa ble priset inn i aksjene på Oslo Børs den første timen med handel fredag. Etter det skjedde det egentlig svært lite, før man fikk en ny liten opptur den siste halvtimen hovedsakelig anført av heftig handel i Frontline.

Etterslepet gjorde imidlertid sitt til at det ble en sjeldent hyggelig dag på børsen. Kun 14 aksjer falt i verdi. Hele 14 aksjer steg ti prosent eller mer. Vinnerlisten var preget av den sedvanlige tradingen i pennystocks. Av de 15 aksjene som lå på topp på vinnerlisten har ni av dem kursnivå på under ti kroner.

Omsetningen ble dominert av blue chips som Norsk Hydro, Tomra, RCL, Telenor og Norske Skog. Med unntak av Hydro og Tomra var det også solide kursløft i disse. Frontline satte ny kursrekord etter en oppgang på hele 8,4 prosent. Foranledningen var OPEC, som i går signaliserte at de vil redusere sitt prismål fra dagens på 25 dollar per fat. Resultatet er mer olje i tankmarkedet, og dermed høyere tankrater.

Samlet steg totalindeksen 2,26 prosent til 1.370,26 poeng. Omsetningen på hovedlistene endte på 8,3 milliarder kroner. Shippingindeksen var dagens sterkeste, med en oppgang på 4,8 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer