Du leser nå Dagbladet Pluss

Hippieguruen drepte kjæresten - stakk av til et liv i sus og dus

Det er ikke alltid det er samsvar mellom liv og lære. Hippieguruen og fredsaktivisten Ira Einhorn drepte eks-kjæresten sin på den mest brutale måten, og levde et behagelig liv på rømmen i 16 år.

UTLEVERT: Ira Einhorn og kona Anika Flodin ankommer rettslokalene i Bordeaux 18. februar 1999. Retten aksepterte USAs krav om utlevering av rømlingen, under forutsetning av at han ikke fikk dødsdom i Pennsylvania. Foto: AP/ Bob Edme / NTB Scanpix
UTLEVERT: Ira Einhorn og kona Anika Flodin ankommer rettslokalene i Bordeaux 18. februar 1999. Retten aksepterte USAs krav om utlevering av rømlingen, under forutsetning av at han ikke fikk dødsdom i Pennsylvania. Foto: AP/ Bob Edme / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ira Einhorn var en ivrig motstander av vold og Vietnam-krigen. Men også selverklært miljøforkjemper og en av initiativtakerne til Earth Day, som ble arrangert for første gang i USA 22. april 1970.Med langt, ustelt skjegg, store skjorter og et sjarmerende mellomrom mellom fortennene, hadde han rollen som Philadelphias store hippieguru på 1960- og 70-tallet. Einhorn tok selv kallenavnet «Enhjørningen» - fordi hans tysk-jødiske etternavn kan oversettes til «ett horn».

Bilselgersønnen kunne gjerne gå i ukesvis uten å vaske seg. Det var liksom en del av mannen og myten.

Han framstilte seg selv stor og viktig. Men han vant på å være morsom og sjarmerende. Og sofistikert og intelligent i måten å føre samtaler på. Han hadde en magisk evne til å påvirke folk. De lyttet med store øyne og åpen munn når Einhorn med atomenergisk kraft messet om økologisk forskning, fri sex, flower power og annen naturmakt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.