UTLEVERT: Ira Einhorn og kona Anika Flodin ankommer rettslokalene i Bordeaux 18. februar 1999. Retten aksepterte USAs krav om utlevering av rømlingen, under forutsetning av at han ikke fikk dødsdom i Pennsylvania. Foto: AP/ Bob Edme / NTB Scanpix
UTLEVERT: Ira Einhorn og kona Anika Flodin ankommer rettslokalene i Bordeaux 18. februar 1999. Retten aksepterte USAs krav om utlevering av rømlingen, under forutsetning av at han ikke fikk dødsdom i Pennsylvania. Foto: AP/ Bob Edme / NTB ScanpixVis mer

Hippieguruen drepte kjæresten - stakk av til et liv i sus og dus

Det er ikke alltid det er samsvar mellom liv og lære. Hippieguruen og fredsaktivisten Ira Einhorn drepte eks-kjæresten sin på den mest brutale måten, og levde et behagelig liv på rømmen i 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ira Einhorn var en ivrig motstander av vold og Vietnam-krigen. Men også selverklært miljøforkjemper og en av initiativtakerne til Earth Day, som ble arrangert for første gang i USA 22. april 1970.Med langt, ustelt skjegg, store skjorter og et sjarmerende mellomrom mellom fortennene, hadde han rollen som Philadelphias store hippieguru på 1960- og 70-tallet. Einhorn tok selv kallenavnet «Enhjørningen» - fordi hans tysk-jødiske etternavn kan oversettes til «ett horn».

Bilselgersønnen kunne gjerne gå i ukesvis uten å vaske seg. Det var liksom en del av mannen og myten.

Han framstilte seg selv stor og viktig. Men han vant på å være morsom og sjarmerende. Og sofistikert og intelligent i måten å føre samtaler på. Han hadde en magisk evne til å påvirke folk. De lyttet med store øyne og åpen munn når Einhorn med atomenergisk kraft messet om økologisk forskning, fri sex, flower power og annen naturmakt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn