Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

His Masters Voice

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag mottar amerikanske myndigheter et protestopprop fra blant andre 47 norske stortingsrepresentanter, partipolitikere og regjeringsmedlemmer mot dødsdommen over den svarte journalisten og fagforeningslederen Mumia Abu-Jamal. Han har sittet 17 år på dødscelle, dømt for mordet på en hvit politimann. Da var han en prisbelønt journalist som hadde avslørt grotesk politivold i Philadelphia. Mye tyder på at dommen var politisk og rasistisk motivert. Internasjonalt har blant andre fredsprisvinneren Desmond Tutu protestert.
  • Kampen mot dødsstraff burde være en selvfølge for et land som har en menneskerettighetsminister. Det er prisverdig at så mange politikere har engasjert seg. Desto mer forstemmende er det da at utenriksminister Knut Vollebæk tidligere har sagt at norske myndigheter ikke vil blande seg inn i denne saken. Men så har da også norske utenriksministere en lite flatterende tradisjon å bevare: USA skal støttes, uansett.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media