Hisser til krangel

AUF starter innsamlingsaksjon for Natur og Ungdom, som trues med millionsøksmål etter å ha begått sivil ulydighet. Det liker Ap's ledelse svært dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-ungdommen setter i gang kronerulling blant egne medlemmer på sin årlige sommerleir på Utøya førstkommende onsdag. Natur og Ungdom trues med millionsøksmål av Statoil etter at 38 aksjonister den siste uka har blitt anholdt i forbindelse med Snøhvit-utbyggingen. Demonstrantene har blant annet lenket seg fast til anleggsmaskinene som skal brukes til å lage tunnel fra Melandet ved Hammerfest til Melkøya.

Sivil ulydighet

- Vi som organisasjon kan ikke forsvare sivil ulydighet, men i visse saker er det nødvendig. Snøhvit er en slik sak, og derfor vil vi starte innsamlingsaksjon på Utøya for å vise vår støtte og sympati, sier AUF-leder Eva Kristin Hansen.

På Ap-ungdommens sommerleir skal pengebøssa blant annet sendes rundt når partiledelsen taler, og på fotball- og sumobrytingturneringene om kvelden.

Det betyr bråk med ledelsen i partiet.

Bråk

Arbeiderpartiet har tidligere gått inn for Snøhvit-utbyggingen, og liker dårlig at partiets egen ungdomsorganisasjon skal samle inn penger til aksjonister som både driver ulovlige aksjoner og er imot partiets standpunkt.

- Dette får AUF selv ta ansvar for, men vi som parti støtter selvsagt ikke sivil ulydighet, sier partisekretær Martin Kolberg.

Ledelsen kommer ikke til å be AUF droppe innsamlingsaksjonen, men gir klart uttrykk for at de liker initiativet svært dårlig.

Konkurs

AUF-lederen håper innsamlingsaksjonen kan få flere organisasjoner til å gjøre det samme.

- Natur og Ungdom er kanskje den viktigste miljøorganisasjonen vi har, og et millionsøksmål fra Statoil vil føre til at de går konkurs. Statoil mot Natur og Ungdom er rått parti, og jeg mener at vi som driver organisasjonsarbeid har en kollektiv plikt til å hjelpe hverandre, sier Eva Kristin Hansen.

TERGER: AUF-leder Eva Kristin Hansen vil hjelpe Natur og Ungdom, som trues med millionsøksmål. Det liker ikke Arbeiderpartiets ledelse.