Hisset opp pitbull til å drepe katt

Katten ble hengt opp i et tau med labbene tapet sammen. Deretter hisset hundeeieren pitbull-terrieren opp til å gå løs på den forsvarsløse katten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun døde i fryktelige smerter, sa aktor Camilla Holst da rettssaken mot en 29-årig hundeeier og kompisen hans på 20 startet i Sverige i dag. Begge er tiltalt for dyremishandling for episoden som fant sted i august, skriver Aftonbladet.

I retten fortalte vitner om skrikene fra katten. En kvinne som var ute og jogget var vitne til hendelsen:

- 50 meter bortenfor hørte jeg hvesing fra katten og dyp knurring fra pitbullen. Så setter katten i et forferdelig skrik, som etterfølges av et forferdelig leven. Så blir alt stille, og mannen skriker «drep, drep» til hunden, sa kvinnen.

Kvinnen dro hjem til naboen, som er politi. Han kastet seg på sykkelen og kom til plassen kort tid etter. Det var et grusomt syn som møtte ham:

- Jeg så mannen hisse opp hunden mot den tilsynelatende døde katten. Katten hang i ei tynn line, som var viklet rundt halsen. Labbene var tapet sammen med sort tape, og under katten lå tjafser fra pelsen, fortalte politimannen.

Eieren kom seg fra stedet i sin blå Volvo, men ble senere pågrepet av en politipatrulje i nærheten. Pitbullen var nær ved å drepe politimannen som skulle arrestere de to gjerningsmennene.

Hundeeierens 20-årige kamerat har innrømt forholdet, og han fortalte i retten at de fikk ideen etter de så en annonse om katter som ble solgt for 50 kroner. De kjøpte en katt, drakk seg fulle på øl og sprit og hengte opp katten.

- Han (eieren) slo hunden for å hisse den opp. Deretter sendte han den på katten, sa 20-åringen.

Hundeeieren har ikke innrømt forholdet. Den seks måneder gamle pitbullen ble avlivet etter hendelsen.