Hissig Kleppe: Stortinget ikke informert

En aggressiv Vidar Kleppe (Frp) mente Stortinget ikke ble informert om advarsler fra Statsbygg i forbindelse med byggingen av det nye Rikshospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleppe, som er saksordfører for debatten om det nye Rikshospitalet, avbrøt tidligere administrasjonsleder Nils O. Totland så mange ganger under debatten at nestleder Odd Holten (KrF) fant det nødvendig å påpeke at den tidligere statsråden kanskje burde få en mulighet til å gi et sammenhengende svar.

Kleppe gikk ifølge NTB hardt ut mot flere tidligere statsråder under høringen i dag om overskridelser og forsinkelser ved byggingen av det nye Rikshospitalet.

Han viste til et konkret brev fra Statsbygg i september 1996, og ville vite hvorfor Stortinget ikke ble orientert om alvorlige betenkninger som gjaldt kalkyler og omfang av hele prosjektet.

Misvisende

Både Totland og tidligere planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas mente det var misvisende å gripe fatt i ett enkelt brev i en så omfattende byggeprosess, men innrømmet likevel at Statsbyggs innsigelser burde ha vært meddelt Stortinget.

Kleppe mente imidlertid at den versjonen Stortinget fikk seg forelagt gjennom en tilleggsproposisjon, var helt annerledes enn den virkeligheten Statsbygg beskrev i sitt brev.