Hissig ordkrig men stor enighet i israelsk politikk

Høyresiden stormer fram.

HØYREBØLGE: Benjamin Netanyahu kan trolig belage seg på et comeback som statsminister i Israel. Foto: EPA/OLIVIER FITOUSSI/SCANPIX
HØYREBØLGE: Benjamin Netanyahu kan trolig belage seg på et comeback som statsminister i Israel. Foto: EPA/OLIVIER FITOUSSI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyresiden stormer fram i Israel og ligger an til å bli den store vinneren i valget neste uke. Palestinere trekker oppgitt på skuldrene og regner knapt nok med å se forskjell.

Ehud Olmert går om kort tid inn i historien som Israels minst populære statsminister gjennom tidene.

Kadima-politikeren har vært nede på 2 prosent på meningsmålingene, og det var før korrupsjonsskandalen tvang ham til å gå av som partileder.

Kadimas nye leder Tzipi Livni greide ikke å stable en ny koalisjonsregjering på beina, og nyvalget måtte derfor til, ett år før tida. Det vil trolig ende med et comeback for høyrepartiet Likud og tidligere statsminister Benjamin Netanyahu.

Retorikk

For palestinerne, som slikker sårene etter de israelske bombetoktene over Gazastripen, vil et politisk maktskifte ikke nødvendigvis bety stort fra eller til.

Retorikken er langt på vei det eneste som skiller de israelske partiblokkene, politikken de står for er heller lik, sett med palestinske øyne.

Historien viser at det har vært bygd vel så mange ulovlige bosetninger og veier i de okkuperte områdene under Arbeiderpartiet, som når høyresiden har styrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer