Hissige gemytter under fengselsdebatt

NRK inviterte politikerne til Oslo fengsel.

DEBATTERTE MED JUSTISMINISTEREN: NRK inviterte til kriminalpolitisk debatt i Oslo fengsel. Innsatte Bjørnar Dahl møtte justisminister Knut Storberget til debatt. JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
DEBATTERTE MED JUSTISMINISTEREN: NRK inviterte til kriminalpolitisk debatt i Oslo fengsel. Innsatte Bjørnar Dahl møtte justisminister Knut Storberget til debatt. JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK inviterte i kveld til kriminalpolitisk debatt i Oslo fengsel med justisminister Knut Storberget (Ap), Per Sandberg (Frp) og Rita Sletner (Venstre).

I debattpanelet satt også innsatte Bjørnar Dahl (43), og han sørget for å fortelle politikerne om hvordan tilstanden er i norske fengsler.

Hisset på seg innsatt— 2/3 soning står ikke i forhold til rettsfølelsen til folk, og det står ikke i forhold til hva folk er dømt for, sa Frp's Per Sandberg under kveldens debatt.

Han mener 4/5 soning er mye bedre, og trekker fram at norske borgeres trygghetsfølelse er viktigst:

— Trygghet i samfunnet er viktigst. Vi må ikke glemme folka som opplever utrygghet. Bander fra Øst-Europa ler av norsk kriminalpolitikk og flyr inn til Norge fordi de vet soninga er så kort, sier Sandberg.Det fikk innsatte Bjørnar Dahl til å hisse seg opp:

— Dette er bare tull. Hvor mange fattige kriminelle har du snakket med? De kommer ikke til Norge fordi de ler av norsk kriminalpolitikk. De kommer fordi der de kommer ifra, er det så fattig, de ønsker å komme hit for å få seg en jobb og forsørge familien, men så er det ikke så lett å få jobb, og så begynner de med kriminalitet, sier Dahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer