Historien om «de høyreekstremes samlingsplass»

19-åringen som startet nettstedet håper forumet aldri kommer tilbake, sier han til Dagbladet.

<strong>KRITISK:</strong> Frederick Brennan grunnla nettstedet 8chan, men nå er han glad for at det ikke lenger er på nettet. Foto: TED ALJIBE / AFP / NTB scanpix
KRITISK: Frederick Brennan grunnla nettstedet 8chan, men nå er han glad for at det ikke lenger er på nettet. Foto: TED ALJIBE / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På forum på Internett, mest presist omtalt som «chans», har det vokst fram ekstreme submiljøer, som har vist stort voldspotensial.

Det finnes mange «chans», men de mest kjente er 4chan, som er den største med 22 millioner bruker, og den mer ekstreme 8chan, som hadde 1 million brukere før den ble tatt ned for rundt ei uke siden.

- Manshaus var sannsynligvis bruker

Historien til de to kanalene er tett knyttet opp mot hverandre, og i seinere tid har flere massedrapsmenn lagt ut både manifest og videostreamer, spesielt på 8chan - som av eksperter omtales som en samlingsplass for høyreekstreme.

Du kan nå betale med

HØSSTTILBUD 40% RABATT

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

40% RABATT

1 MÅNED

59 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

40% RABATT

3 MÅNEDER

149 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer