KAN IKKE VERIFISERES: Historien til Eric Schmitt-Matzen om at en 5 år gammel gutt døde i armene hans på et sykehus kan ikke verifiseres. Foto: CNN / Eric Schmit-Matzen/Facebook 
KAN IKKE VERIFISERES: Historien til Eric Schmitt-Matzen om at en 5 år gammel gutt døde i armene hans på et sykehus kan ikke verifiseres. Foto: CNN / Eric Schmit-Matzen/Facebook  Vis mer

Historien om gutten som døde i julenissens armer kan være falsk

- Vi har ikke klart å verifisere historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den rørende historien om en 5 år gammel gutt som døde i julenissens armer har gått verden rundt.

12. november skrev Dagbladet om det svært syke barnet som fikk sitt siste ønske om å få se julenissen oppfylt da han fikk besøk av Eric Schmitt-Matzen fra Tennessee, som har en deltidsjobb som julenisse.

Men nå melder flere amerikanske medier at historien kan være falsk. Faktasjekknettstedet Snopes skriver at historien aldri ble dobbeltsjekket. Dagbladet forsøkte gjentatte ganger å få tak i Schmitt-Matzen.

- Døde i armene mine

Schmitt-Matzen fortalte at han fikk beskjed om å komme til sykehuset av en sykepleier, og hevdet at han 15 minutter seinere sto ansikt til ansikt med guttens mot og flere familiemedlemmer.

Mora hadde kjøpt leketøy til den syke sønnen som hun ønsket at julenissen skulle overrekke. Ingen ble med Schmitt-Matzen inn på rommet, ifølge historien.

Etter å ha gitt gutten presangen, skal gutten ha sagt til Schmitt-Matzen:

- «De sier jeg kommer til å dø», sa han til meg.

- «Hvordan kan jeg vite det når jeg kommer dit jeg skal?» spurte han videre.

- Jeg svarte: «Kan du gjøre meg en tjeneste?»

- Han sa: «Selvfølgelig!»

- Når du kommer dit, sier du at du er julenissens favoritt-alv, da vet jeg de vil slippe deg inn, sa jeg.

- Han sa: «Vil de det?»

- Jeg svarte: «Selvfølgelig!»

Gutten stilte til slutt Schmitt-Matzen et siste spørsmål: «Kan du hjelpe meg?». Den eldre mannen tok armene rundt gutten og ga ham en god klem.

- Før jeg rakk å svare, døde han der og da. Jeg fortsatte å klemme og holde på ham, sa Schmitt-Matzen til flere aviser.

Den rørende historien, først omtalt av Knoxville News Sentinel, rørte mange og gikk viralt. Men nå melder CNN at historien ikke kan verifiseres.

- Kan ikke verifiseres

Nyhetskanalen melder i dag at Knoxville News Sentinels redaktør, Jack McElroy, sier at avisa ikke har klart å verifisere om historien stemmer med virkeligheten, ettersom Schmitt-Matzen nekter å oppgi navnet på gutten eller sykepleieren som angivelig skal ha ringt Schmitt-Matzen og bedt ham komme til sykehuset.

Til Washington Post sier Schmitt-Matzen følgende:

- Hvis noen ønsker å kalle meg en løgner ... Jeg kan takle det bedre enn jeg takler å holde et døende barn i armene.

Går opp historien

Flere amerikanske medier har nå prøvd å gå opp historien.

CNN har kontaktet sykehus i området og søkt i nekrologer, uten å finne et navn eller informasjon som kan bekrefte Schmitt-Matzens historie.

Usikkerheten rundt historien har medført at flere amerikanske medier har gjort sine lesere oppmerksomme på at historien kan være falsk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer