Historiens første riksrettssak uten vitner

Fredag kveld ble det klart at det ikke blir innkalt noen vitner i riksrettssaken mot Donald Trump. Det gjør riksrettssaken historisk.

RIKSRETTSSAK: Demokratene ønsket sterkt å få stevnet tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton som vitne i riksrettssaken mot Donald Trump, men de fikk ikke viljen sin. Foto: REUTERS / Leah Millis / NTB scanpix
RIKSRETTSSAK: Demokratene ønsket sterkt å få stevnet tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton som vitne i riksrettssaken mot Donald Trump, men de fikk ikke viljen sin. Foto: REUTERS / Leah Millis / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seint fredag ble det klart at demokratene gikk på et tap i Senatet: Det blir ikke ført flere bevis eller flere vitner i riksrettssaken mot Donald Trump.

Første riksrettssak uten vitner

I forkant var det knyttet stor spenning til om de fikk med seg nok republikanere til at de fikk kalt inn Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, som vitne.

Han hadde fremdeles jobben i Trumps administrasjon i perioden Trump anklages for maktmisbruk. I ei bok som ikke er utgitt ennå hevder Bolton at Trump ønsket å stanse militær bistand til Ukraina inntil ukrainerne startet en etterforskning som ville involvert den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden, og hans sønn Hunter.

Det er som kjent det som er kjernen i riksrettssaken mot Trump, da demokratene mener at Trump holdt tilbake militærbistanden samtidig som han ba Ukrainas president om å etterforske far og sønn Biden.

Til tross for at de to republikanerne Mitt Romney og Susan Collins stemte med demokratene, ble det altså ikke flertall for å innkalle vitner som Bolton. Med stemmetallet 51 mot 49 tapte Demokratene avstemningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer