Sjokkfunn i Australia:

Historiens største beslag

Narkotika verdt over sju milliarder kroner beslaglagt.

REKORD: Aldri før er det gjort et så stort beslag av metamfetamin i Australia. Foto: Politiet i Australia
REKORD: Aldri før er det gjort et så stort beslag av metamfetamin i Australia. Foto: Politiet i Australia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De så ut som vanlige høyttalere, men skulle vise seg å inneholde noe helt annet enn lydforsterkende elektronikk. Derimot gjorde australsk grensepoliti det største funnet av metamfetamin i landets historie.

Totalt ble det avdekket 1,6 tonn narkotika. Gateverdien skal ligge på på 1,2 milliarder australske dollar, tilsvarende over sju milliarder norske kroner, skriver BBC.

Ifølge politiet var det et skip fra Thailand som hadde den enorme narkotikalasten om bord. Smuglingen ble avslørt da de kom til havna i Melbourne, men ingen personer er foreløpig pågrepet. Beslaget ble oppdaget ved bruk av en røntgenskanner, som skannet lasteskipet fra Bangkok.

Knyttes til Mexico

I Australia stoppes stadig store partier med narkotika fra det meksikanske narkotikakartellet som drives av lederen El Mencho. Også det siste rekordfunnet knyttes til Mexico, og det er tidligere avslørt at narkotikaen også distribueres i både Europa og Asia.

Australsk politi mener å kunne knytte det ferske beslaget til MC-gjenger, deriblant Bandidos. Men motorsykkelklubben kom ifølge den australske avisa The Age med en sjelden uttalelse i forbindelse med narkotikafunnet, hvor de benekter all kjennskap til forsendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer